Soundtrack.bg

Walt Disney дарява 5 милиона долара за възстановяването на Нотр Дам

Корпорацията Walt Disney също ще подкрепи възстановяването на катедралата Нотр Дам.

Светът продължава да говори за чудовищния пожар, обхванал вековната катедрала Нотр Дам във френската столица Париж преди няколко дни. Сградата, построена преди още стотици години, понесе колосални поражения от пожара, като нейната добре позната кула дори се срути, неиздържайки на пламъците. Над 400 пожарникари бяха нужни, за да бъде овладян пожара.

Според първоначални изчисления, реконструкцията на катедралата ще струва изключително много. За кратко време обаче бяха събрани над 1 милиард евро, като парите идват не само от богати хора и компании, но и от съвсем обикновени хора. Катедралата Нотр Дам е истинско богатство за човечеството, поради което хората даряват с чисто сърце за нейното бъдещо възраждане. Сред най-масивните дарители са милиардерите Франсоа Пино и Бернар Арно, които предложиха общо 300 милиона евро за реконструкцията на сградата.

Прочетете още: Assassin’s Creed помага за реконструкцията на Нотр Дам

Сега към дарителите се включи и корпорацията Walt Disney. Компанията има известни сантименти към катедралата Нотр Дам, имайки предвид, че тя играе важна роля в „Парижката Света Богородица“ – една от култовите анимации на компанията, вдъхновена от Виктор Юго, излязла през 90-те години на миналия век. Американската корпорация обяви, че ще дари сумата от 5 милиона евро за реконструкцията на Нотр Дам.

Споделяйки съобщение до медиите, Disney споделят: „Нотр Дам е фар на надеждата и красотата, сърцето на Париж и душата на Франция от векове насам, вдъхновявайки благоговение и уважение към нейното изкуство и архитектура, заемайки трайно място в човешката история“. От Walt Disney наричат още катедралата „незаменим шедьовър“.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук също обяви, че неговата компания ще направи дарение за реконструкцията на Нотр Дам, но без да обяви каква точно сума.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY