Soundtrack.bg

Assassin’s Creed може да помогне за възстановяването на Нотр Дам

Видео игра може да послужи за възстановяването на катедралата Нотр Дам в Париж.

Унищожителният пожар в катедралата Нотр Дам в Париж шокира целия свят. Един от обектите с най-голяма историческа стойност в света пострада значително, а реновацията на сградата определено няма да бъде нито лесен, нито кратък процес. За малко време бяха събрани дарения от повече от 1 милиард евро, които ще послужат катедралата да бъде възстановена и отново да радва не само парижани, но и всички хора, посещаващи френската столица.

В днешно време човечеството разчита на технологиите за почти всичко. Колкото и странно да звучи, видео игра може да помогне за възстановяването на Нотр Дам в предишния ѝ вид. Става дума за играта Assassin’s Creed Unity, чието действие се развива именно в Париж.

Катедралата Нотр Дам в играта Assassin’s Creed Unity

Assassin’s Creed е игра, разработена от френското студио Ubisoft. Игрите от този франчайз са известни с това, че успяват да пресъздадат знакови локации от историята на човечеството с удивителна точност. Двама от дизайнерите на заглавието – Александре Педнеол и Каролин Милусе прекарват по две години от своя живот, за да изучат до най-малък детайл архитектурата на Нотр Дам и да я пресъздадат по възможно най-автентичен начин в Assassin’s Creed Unity. Съобщава се, че те все още разполагат с всички материали, които са използвали, за да „изградят“ Нотр Дам във въпросната игра. Това включва и 3D снимки и модели на сградата, които биха могли да помогнат на реновиращите.

Междувременно студиото Ubisoft вече дари сумата от 550 000 долара за реновацията на Нотр Дам. Освен това, Assassin’s Creed Unity ще бъде безплатна за всички потребители на PC в следващите седем дни.

„Когато създадохме Assassin’s Creed Unity, ние развихме дори по-силна връзка с този невероятен град и неговите забележителности. Един от най-добрите елементи в играта бе изключителното пресъздаване на катедралата Нотр Дам“, казват Ubisoft в свое съобщение.