Soundtrack.bg

Джар Джар Бинкс е любимият Star Wars персонаж на Джордж Лукас

Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас довери, че Джар Джар Бинкс остава неговият любим персонаж от сагата.

Феновете на „Междузвездни войни“ винаги ще спорят помежду си, кой е най-добрият персонаж в историята на епичната сага, създадена от Джордж Лукас. За някои това е Люк Скайуокър, докато други биха заложили на Хан Соло или Оби Уан Кеноби. А защо не, разбира се, това да не е самият Дарт Вейдър – може би най-емблематичният злодей в историята на киното?

Ако обаче попитате самия Джордж Лукас, неговият отговор може би ще ви изненада. По време на събитието Star Wars Celebration през уикенда, легендарният режисьор призна, че неговият любим персонаж от „Междузвездни войни“ за всички времена е Джар Джар Бинкс. Лукас направи признанието по време на специален панел, посветен на 20-годишнината от премиерата на Епизод I на сагата – „Невидима заплаха“. Относно този филм Лукас заяви, че и до днес той остава един от неговите любими.

Именно Джар Джар Бинкс е може би най-критикуваният персонаж в цялата история на франчайза. Глуповатият гунган, който впоследствие стигна дори до Галактическия сенат, бе толкова мразен от феновете, че това почти не доведе до самоубийството на актьора, който го играеше – Ахмед Бест. През миналата година Бест призна в интервю, че омразата към Джар Джар дотолкова го е депресирала, че той е обмислял сам да отнеме живота си. Относно ролята на Ахмед Бест, Джордж Лукас заяви, че неговата задача е била „много, много трудна“, но той е свършил „фантастична работа“.

Крайно любопитен факт е, че самият крал на поп музиката Майкъл Джаксън е имал желанието да играе Джар Джар Бинкс. Впоследствие се заговори, че Лукас е бил притеснен от тази идея, тъй като би било възможно участието на Джаксън в лентата да засенчи всичко друго, свързано с нея.

Иначе деветият епизод на „Междузвездни войни“ – The Rise of Skywalker ще дебютира на голям екран през месец декември тази година. Наскоро стана ясно, че Джордж Лукас е помогнал за сценария на филма.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.