Soundtrack.bg

Започват снимките на сериала по „Властелинът на пръстените“

Снимките на касовия сериал по фентъзи епоса „Властелинът на пръстените“ ще стартират през месец август.

„Игра на тронове“ на HBO е безспорно най-амбициозният сериал в историята на телевизията, но предстоящото шоу на Amazon, базирано на друга фентъзи класика – „Властелинът на пръстените“, обещава да бъде дори по-мащабно. Все пак, говорим за ТВ продукция с бюджет около 1 милиард долара. Точно така, не сте прочели грешно – 1 милиард! Това ще бъде най-скъпият сериал в историята до този момент.

За първи път до този момент ще имаме възможността да гледаме сериал, базиран върху епичния труд на писателя Джордж Р.Р. Толкин. Снимките на шоуто ще стартират през месец август, като по-голяма част от тях ще бъдат направени в Шотландия.

Говорейки пред британските медии, източник, близък до продукцията, заяви: „Продуцентите на сериала се надяват да започнат да снимат в новото студио през август и да приключат през ноември“.

„Много от договорките вече са направени. През март 2020 година продукцията трябва да продължи за още три месеца. След това може да има и още. Това е масивен контракт, който ще даде много на студиото и на Шотландия като цяло“.

Може ли Amazon да постигне успеха на HBO и „Игра на тронове“?

Снимките на новия сериал ще бъдат проведени на място, където вече са били заснемани и други мащабни продукции. На същото място е заснета част от блокбъстъра на Marvel „Отмъстителите: Война без край“.

Макар и проектът да бе обявен преди известно време, все още знаем твърде малко за неговия сюжет и герои. Смята се, че действието в него ще се развива много години преди събитията от „Властелинът на пръстените“. Говорим за Втората епоха на Средната земя и изработването на пръстените.

Очаква се сериалът да дебютира в каталога на Amazon Prime през 2021 година. Определено това ще бъде и едно от големите събития за годината, особено имайки предвид масивния бюджет на проекта.