Soundtrack.bg

Гледайте промото на следващия епизод на „Игра на тронове“ (ВИДЕО)

HBO пусна промо видео на предстоящия втори епизод на „Игра на тронове“.

Тази нощ в ефира на HBO се състоя дългочакана премиера на първи епизод от финалния осми сезон на „Игра на тронове“. Дебютната серия ни остави в позиция на изчакване на евентуални зрелищни битки, но успяхме да добием представа за подготовката, която различните лагери във Вестерос водят за всичко това, което предстои да последва.

Скоро след премиерата на първия епизод, HBO разпространи кратко на промо на следващия епизод. Определено акцентът в него е пристигането на Джайм Ланистър във Уинтърфел. Както добре знаем, името Ланистър не се приема никак добре в Севера, а в края на първи епизод видяхме и срещата между Джайм и Бран Старк – момчето, което още в пилотния епизод на шоуто Джайм бутна от една от кулите на замъка.

Ясно се вижда, че силно напрежение има между Джайм и Денерис Таргариен. Това е напълно обяснимо, имайки предвид, че именно Джайм Ланистър е човекът, отнел живота на бащата на Родената в буря. Това прави срещата им в Уинтърфел изключително интригуваща, защото все още не знаем как Денерис ще реагира на появата на Кралеубиеца.

Във втората част на промото получаваме поглед и над обстановката в Уинтърфел, имайки предвид наближаването на Нощния крал и ужасяващата му армия от бродници. Във въздуха вече се усеща мириса на колосалната битка, която продуцентите на сериала обещават да ни разтърси из основи. Не на последно място, отново виждаме и Тирион Ланистър в момент на размисъл. Поведението на Тирион продължава да бъде мистериозно, а някои не изключват изненадващи обрати от негова страна.

ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕРИ!

След като в първия епизод Джон Сноу най-после научи истината за своя произход, разбирайки и че е пълноправният наследник на трона, с интерес ще проследим как това ще се отрази на отношението му спрямо Денерис. До този момент двамата бяха влюбени, но сега Джон вече знае, че те са и кръвно свързани.