Soundtrack.bg

Джордж Лукас помогнал за сценария на новия „Междузвездни войни“

Легендарният създател на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас е помогнал със сценария за новия The Rise of Skywalker.

През 2012 година Джордж Лукас продаде създадения от него франчайз „Междузвездни войни“ на Walt Disney, но по всичко изглежда, че той все още има своето силно влияние по отношение развитието на поредицата. Това личи от думите на режисьора на епизод IX „The Rise of Skywalker“ Джей Джей Ейбрамс, който призна, че Лукас му е помогнал със сценария за филма.

The Rise of Skywalker е изключително важен филм в историята на „Междузвездни войни“, тъй като с него ще бъде завършена епичната сага за Скайуокър. Лентата ще бъде епилог на осемте други филма до този момент, поради което очакванията към нея са повече от големи. Осъзнал отговорността, която лежи върху плещите му, Джей Джей Ейбрамс е потърсил за съвет самия създател на сагата.

Ейбрамс призна за това по време на интервю, което той даде за изданието IGN. „Филмът имаше много, много специфично предизвикателство. С него трябва да дадем завършек на три трилогии. Трябваше да помислим – каква е по-голямата история? Имахме разговори помежду си, като се срещнахме и с Джордж Лукас преди да започнем да пишем сценария.“

„Трябваше да установим, как можем да приключим всичко това? Но в същото време, филмът трябва да работи като свой собствен филм, трябва да бъде нещо отделно. Трябва да бъде изненадващ и забавен, да можеш да го разбереш. Не можем да предполагаме, че абсолютно всички са гледали осемте филма преди него“, добави Джей Джей Ейбрамс.

Един от най-любопитните детайли около The Rise of Skywalker, както стана ясно от първия тийзър, е завръщането на един от най-знаковите злодеи в поредицата – Император Палпатин. Кой знае, дали пък този ход не е идея именно на Лукас, който е създателят на образа?

Епизод IX на „Междузвездни войни“ ще дебютира на кино екраните на 20 декември 2019 година.