Soundtrack.bg

Стрийминг платформата на Disney потегля през ноември

Стрийминг платформата Disney+ би трябвало да стартира през ноември.

Големи стрийминг платформи като Netflix, Hulu и Amazon Prime имат поводи да се притесняват, защото в рамките на тази година ще тръгне и стрийминг услугата на Walt Disney. Платформата ще носи името Disney+, като тя ще предостави на феновете купища съдържание с високо качество, включително всичко свързано с „Междузвездни войни“ и продукциите на Marvel.

Честно казано, освен името на стрийминг платформата, на този етап не знаем кой знае колко подробности за нея. Имайки предвид обаче амбициите и финансовата мощ на Disney, би трябвало да очакваме услугата да тръгне с гръм и трясък. Споменава се, че поне в началото Disney+ ще се предлага на по-ниска цена в сравнение с конкуренти като Netflix – нещо, което допълнително ще я тласне напред.

Вече имаме и по-ясна представа относно времето, по което Disney+ най-вероятно ще направи своя дебют. Според информация на авторитетното издание The Wall Street Journey, стрийминг платформата ще стартира в края на тази година. И по-конкретно – през месец ноември. За конкретна дата обаче ще трябва да почакаме още малко.

Една от най-важните особености на Disney+ е фактът, че стрийминг услугата ще предлага единствено и само съдържание на Walt Disney. Това не е чак толкова сложно, имайки предвид, че портфолиото на Disney от притежавани студиа и компании е повече от впечатляващо. Очаква се в каталога на платформата да присъстват и повечето стари класики на Walt Disney отпреди години, което е още един допълнителен и много голям плюс.

Компанията вече работи усилено и по създаването на нови оригинални продукции. Скоро ще трябва да можем да гледаме сериала The Mandalorian по „Междузвездни войни“, като тепърва сериали ще се разработват и от света на Marvel. Както споменахме, имайки предвид възможносттие на Walt Disney, компанията не би трябвало да има проблем да създаде купища оригинално съдържание. Е, остава да почакаме, за да видим какво точно ще ни предложи Disney+.