Soundtrack.bg

„SOS“ – първата песен на Avicii, издадена след смъртта му

Чуйте песента „SOS“, която е първият сингъл на Avicii, издаден след неговата смърт.

Наскоро ви информирахме, че скоро ще имаме възможността да слушаме нов албум от починалия през 2018 година шведски диджей Avicii. Шведският музикант се самоуби на 20 април 2018 година в оманската столица Мускат. Наскоро стана ясно, че след себе си Avicii е оставил достатъчно музикален материал, за да може да бъде издаден нов негов албум. Семейството му обяви, че всички приходи, които бъдат регистрирани от въпросния проект, ще бъдат насочени към фондацията, основана в негова памет. Албумът ще носи името Tim, както е истинското име на диджея.

Първия официален сингъл от следващия албум на Avicii носи името „SOS“ и вече можем да го чуем. Участие в парчето има Aloe Blacc, който е оставил своите вокали.

Видеото към „SOS“ определено е специално, защото то помества съобщения и спомени, които феновете на Avicii са споделили. Определено емоцията, която видеото предизвиква, е достатъчно силна, за да ни разчуства. Особено знаейки, че талантливият шведски музикант вече е сред живите.

В свое изявление Aloe Blacc казва: „Чувствам, че „SOS“ е песен, която бе изпреварила времето си, когато той я написа. Очевидно той е написал текста, мислейки за своите лични битки. Смятам, че това е наистина важна тема, за която трябва да се говори и да се споделя, особено с неговата публичност и достъпа му до уши и сърца. Да даде на тези хора думите, с които те да кажат „имам нужда от помощ“.

Посмъртният албум на Avicii Tim ще бъде официално издаден на 6 юни. Някои от песните в него са довършени от други артисти, като целта е целият процес да съвпада възможно най-много с вижданията на Avicii. Приходите от албума ще бъдат насочени към основаната наскоро фондация Tim Bergling, която се фокусира върху психичното здраве и превенцията на самоубийствата. Avicii бе едва 28-годишен, когато отне живота си.