Soundtrack.bg

Били Айлиш помоли да не я сравняват с Лана Дел Рей

Били Айлиш: „Не ме сравнявайте с Лана Дел Рей!“

Една от големите сензации на световната поп музика Били Айлиш помоли фенове и критици да не я сравняват с един от кумирите ѝ Лана Дел Рей. Според тийнейджърката, която е на едва 17 години, но вече е световна звезда, това е обидно спрямо артистите, с които е сравнявана.

Американката даде интервю за изданието Los Angeles Times, заявявайки следното: „Всички постоянно искат ние да се съревноваваме един с друг. Постоянно говорят, например, как моят албум ще изпревари този на Ариана Гранде. Но просто трябва да спрем с това. Не ми пука. Не искам да слушам как Били Айлиш е новата Лана Дел Рей. Не проявявайте подобно неуважение към Лана!“

„Тази жена е успяла да направи своя бранд толкова перфектен през кариерата си. Тя не бива да слуша подобни неща.“

Айлиш добави, че на самата нея няма да ѝ бъде приятно, ако след някоя друга година се появи артист, който да бъде сравнен с нея.

„Не искам да чувам след няколко години, как еди-кой-си артист е „новата Били Айлиш“, посочи тя.

Макар и на 17 години, Били Айлиш вече пренаписва историята на поп музиката. През миналата седмица тя се превърна в най-младият артист до този момент, чийто албум е успял да се изкачи до №1 в официалния чарт на Великобритания. Предишният рекорд бе на Джос Стоун и бе поставен през 2004 година. Тогава обаче Стоун бе с 2 месеца по-възрастна от Били Айлиш.

В случая говорим за дебютния албум на Били Айлиш, носещ името When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Още при дебюта си албумът оглави чартовете в множество държави, като можем да споменем САЩ, Великобритания, Канада, Ирландия, Холандия, Австралия, Швеция. През този месец 17-годишната изпълнителка ще тръгне на световно турне, с което ще промотира своя дебютен студиен проект. Албумът получи отлични отзиви от страна на критиката.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

8 МАРТ

UNIVERSAL

ПРОМОЦИИ ЗИМА

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.