Soundtrack.bg

Емилия Кларк сподели невиждани досега снимки след мозъчния аневризъм

Неотдавна стана ясно, че Емилия Кларк е претърпяла животоспасяваща операция през 2011 година. Актрисата е имала мозъчна аневризма, която можело да доведе до фатален край, ако не е била третирана навреме.

Снимки, заснети скоро след операцията, сподели самата звезда от “Игра на тронове”. На тях 24-годишната тогава Емилия изглежда изключително крехка в болничната обстановка и след сериозната интервенция.

По време на интервю за Sunday Morning по CBS “родената в буря” показа за пръв път кадрите и разказа как се е чувствала в депресия по време на възстановяването си. Връщайки се назад във времето, тя разказва: “Първият път беше трудно, а с втория ми беше още по-тежко да запазя оптимизма си. Живеех ден за ден. Определено минах през период, в който бях на дъното. Меко казано”.

Само две години по-късно – през 2013 година, Емилия Кларк получава втора аневризма, за която казва, че почти я е убила.

“Вторият път имаше част от мозъка ми, която всъщност загина. Ако част от мозъка ти не получава кръв за минута, той просто спира да работи. Лекарите буквално гледаха мозъка и се чудеха дали е засегната концентрацията ми, или пък периферното зрение. Според мен обаче просто загина вкусът ми за мъже”, шегува се актрисата. И допълва, че дълго време е мислела, че актьорските ѝ способности са унищожени. И това е довело до дълбока параноя.

Въпреки това обаче британката се завръща на снимачната площадка на “Игра на тронове”, доказвайки на себе си и на зрителите, че заложбите ѝ пред камера не са пострадали. Дори се оказва, че напрежението да играе толкова badass роля като тази на Денерис спасява живота ѝ – просто защото не ѝ остава време да си задава въпроси за своята смъртност.

“Отиваш на снимачната площадка, играеш badass роля, минаваш през огън, говориш със стотици хора и от теб се иска да работиш толкова здраво, колкото можеш. И това се превърна в нещото, което ме запази от мисли за собствената ми смъртност, да.”

Припомняме ви, че само след броени дни ще видим Емилия Кларк отново на екран в последния осми сезон на хитовия сериал “Игра на тронове”. Остава само да разберем дали тя, преобразена като Денерис Таргариен, ще седне на Железния трон, или Джордж Мартин, Д. Б. Уайс и Дейвид Бениоф са подготвили друга развръзка.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.