Soundtrack.bg

Посмъртен албум на Avicii излиза през лятото

През месец юни ще можем да чуем TIM – посмъртният албум на шведския диджей Avicii.

През този месец се навършва точно една година, откакто супер успешният шведски диджей и продуцент Avicii сложи край на живота си. Артистът, чието истинско име бе Тим Берглинг, се самоуби на 20 април 2018 година в столицата на Оман Мускат. Avicii бе на едва 28 години. В официално изявление неговото семейство заяви, че Avicii „не е бил създаден за бизнес машината, в която се е озовал“ и е „искал да намери покой“.

Днес семейството на шведския артист обяви, че на 6 юни ще бъде издаден посмъртен албум на Avicii. Името на проекта ще бъде TIM, а първият сингъл от него – „SOS“, ще можем да чуем след само пет дни – на 10 април.

В изявлението си до медиите и обществеността, близките на Avicii споделят, че преди смъртта си той е бил „близо“ до това да завърши нов албум. „Зад себе си той остави колекция от нови песни, които бяха почти завършени. Също така, той остави бележки, имейл разговори и текстови съобщения за музиката си“.

„Авторите на песни, с които Тим работеше за този албум, продължиха процеса, следвайки възможно най-много неговата визия за проекта“, се казва в изявлението. Те допълват: „Откакто Тим почина, неговото семейство реши да не пази музиката му „заключена“ от феновете. Вместо това, те искат да я споделят с всички негови почитатели по цялото земно кълбо.“

За да ни запознаят по-добре с това, което предстои да чуем в TIM, близките на Avicii разпространиха и видео зад кулисите, което описва как се е стигнало до създаването на неговия посмъртен албум.

Всички приходи, които бъдат регистрирани от TIM, ще бъдат насочени към фондацията на починалия музикант – Tim Bergling Foundation, която се бори за повече яснота относно психичните заболявания и превенцията на самоубийствата.

Avicii изгря на световната сцена през 2011 година със сингъла си „Awake“. През 2016 година той обяви, че се оттегля от турнетата си, визирайки проблеми със стреса и психичното здраве.