Soundtrack.bg

Вижте „Deutschland“ – убийственото ново видео на Rammstein

Немските индъстриъл метъл икони Rammstein пуснаха брутално видео към новото си парче „Deutschland“.

Всичко ново от германските индъстриъл метъл машини Rammstein е събитие, което не може да бъде пропуснато. Така стои въпросът и с „Deutschland“ – първата нова песе на немците от доста време насам. Парчето е сингъл от техния предстоящ седми студиен албум, чието име тепърва очакваме да научим.

Видеото към „Deutschland“ е дълго почти 10 минути и е истинско произведение на изкуството. Клипът представя сцени на насилие от различни епохи на човечеството – от Средновековието до Втората световна война. Както добре знаем, през цялата си кариера Rammstein са флиртували с противоречията, като и клипът към „Deutschland“ не е изключение. Тук виждаме членовете на бандата в униформи на затворници от концлагерите. В един момент обаче те наобикалят група нацисти и ги прострелват в лицето. Любопитното е, че в случая един от нацистите е китаристът на бандата Рихард Крюспе.

Както можеше да се очаква, видеото на „Deutschland“ вече доведе до някои проблеми за Rammstein. Клипът бе разкритикуван както от представители на немското правителство, така и от лидери на еврейските общества в Германия. Познавайки обаче момчетата от Rammstein, надали тези критики ще им повлияят особено много.

Същевременно германската банда официално обяви, че следващият албум на Rammstein ще бъде издаден на 17 май. Китаристът Рихард Крюспе потвърди, че групата ще представи новия си проект с масивни турнета. В медиите се спекулираше, че това могат да бъдат последните концерти на Rammstein, но все още няма потвърждение на тази спекулация.

Официалната обложка на „Deutschland“ – новият сингъл на Rammstein

На 27 май Rammstein ще стартират европейско турне на различни стадиони, като началото ще бъде дадено в немския град Гелзенкирхен.

Новият албум на Rammstein ще излезе точно 10 години след последния им такъв. През 2009 година индъстриъл легендите издадоха Liebe Ist Fur Alle Da. Сега, след дълго чакане, групата най-сетне ще зарадва феновете си с нова музика.