Soundtrack.bg

Кори Тейлър се пробва като рапър в колаборация с Kid Bookie (АУДИО)

Фронтменът на Slipknot Кори Тейлър показа, че може да се справи и като хип-хоп изпълнител.

Фронтменът на метъл бандите Slipknot и Stone Sour Кори Тейлър се включи в любопитна колаборация, правейки го по още по-любопитен начин – рапирайки. Ние поне не помним друг случай, в който сме чували Кори да рапира, но ето че за всичко си има първи път.

Американецът взе участие в парчето „Stuck in My Ways“ с британския рапър Kid Bookie. Контактът между двамата бе зароден в социалната мрежа Twitter, където Kid Bookie сподели мнение, че парчето на Slipknot „Wait and Bleed“ е също толкова важно за музиката, колкото и „Chop Suey!“ на System of a Down.

След това Kid Bookie тагна Кори и написа: „Трябва да работя с теб, преди и двамата да напуснем тази земя.“

За изненада на самия британец, Кори отвърна на съобщението му, а скоро след това двамата вече бяха готови със съвместен проект.

Резултатът от тази комуникация в Twitter е парчето „Stuck in My Ways“, където един от най-култовите метъл вокали показва, че и рап музиката не му е чужда.

След излизането на парчето, Kid Bookie написа в своя Instagram:

„Безкрайна любов за моя брат Кори Тейлър, с когото създадохме абсолютно чудовище.“

Кори Тейлър намери време да участва в проекта в момент, когато графикът му е повече от натоварен. Slipknot се готвят за мащабни турнета в Европа и Северна Америка, а на 9 август излиза дългочаканият нов албум на бандата. Междувременно Slipknot обявиха, че се разделят с дългогодишния си перкусионист Крис Фен, който дори заведе съдебно дело срещу Тейлър и Шон „Clown“ Креън.

Kid Bookie е 26-годишен хип-хоп изпълнител, базиран в британската столица Лондон. Той стартира музикалната си кариера свирейки на китара в местна банда, преди баща му да го насочи към хип-хоп музиката. През 2009 година Kid Bookie пуска първия си микстейп, озаглавен In The Making.