Soundtrack.bg

Разработват сериал, базиран върху Оби-Уан Кеноби

Скоро може би ще гледаме сериал, посветен на култовия персонаж от „Междузвездни войни“ Оби-Уан Кеноби.

Оби-Уан Кеноби е безспорно един от най-важните персонажи във вселената на „Междузвездни войни“. Майсторът джедай има роля както в първата, така и във втората трилогия от легендарния франчайз, създаден от Джордж Лукас. В последните години имаше редица слухове, че Walt Disney подготвят отделен филм, посветен именно на този герой. Сега обаче изглежда, че Disney все пак имат малко по-различни планове.

Според информация на портала StarWarsNewsNet, потвърдена от подкаст, приближен до франчайза, Walt Disney вече работят върху сериал, главен герой в който ще бъде именно Оби-Уан. Когато бъде завършен, сериалът ще бъде наличен в стрийминг платформата, която Walt Disney предстои да пусне – Disney+.

Много от феновете вече приеха новините радушно. В крайна сметка, един сериал би могъл да ни разкаже много повече за Оби-Уан Кеноби, отколкото един филм. А това е образ, който наистина си заслужава да бъде изследван в още по-голяма дълбочина.

По предварителни планове, филмът за Оби-Уан Кеноби трябваше да започне да се снима след филма за Хан Соло. Неуспехът на „Соло“ от комерсиална гледна точка обаче подтикна Walt Disney, поне на този етап, да се откажат от правенето на повече спиноф продукции в подобен формат.

Някои вече предполагат, че Walt Disney биха могли да обявят подобен проект на предстоящия Star Wars Celebration в Чикаго.

Разбира се, най-големият въпрос е следният – кой би могъл да влезе в ролята на легендарния джедай? Юън МакГрегър, който изигра персонажа във втората трилогия от „Междузвездни войни“, вече обяви, че е готов отново да влезе в обувките на Оби-Уан. Определено би било страхотно, ако отново го видим в тази роля.

Междувременно се очаква снимките по сериала за Касиан Андор да започнат наесен. Иначе ви напомняме, че първият Star Wars сериал, който ще дебютира в каталога на Disney+, се казва The Mandalorian. Премиерата му трябва да се състои до края на годината, когато и новата стрийминг платформа вече оперира.