Soundtrack.bg

Стан Лий ще има специално появяване в „Капитан Марвел“

И предстоящият „Капитан Марвел“ няма да мине без обичайната кратка поява на Стан Лий.

Откакто „Железният човек“ даде начало на кино вселената на Marvel през 2008 година, съществува традиция, която никога не е нарушавана. А именно, легендарният създател на комикси и лице на Marvel Стан Лий да има кратко участие от по няколко секунди във всеки един от филмите.

Предстоят броени дни до кино премиерата на „Капитан Марвел“ – следващият блокбъстър на американската компания, който ще дебютира на голям екран на 8 март. Историята на филма ще ни върне към 90-те години на миналия век, концентрирайки се върху Каръл Денвърс – бивш пилот от военновъздушните сили на САЩ, завърнала се на Земята със суперсили и търсеща отговори за своето минало.

За съжаление великият Стан Лий вече не е между живите, но това не означава, че няма да го видим отново в „Капитан Марвел“. Режисьорите на лентата Ана Боудън и Райън Флек обещаха, че появата на Лий във филма ще бъде емоционален момент за всички фенове. Както те самите заявиха, „не е имало нито едно сухо око“, когато определени хора са имали възможноста да видят сцената с Лий.

Без да издава каквито и да е детайли около появата на Стан Лий в „Капитан Марвел“, Райън Флек обясни: „Знаете ли, просто всички усетихме, че това е правилното нещо. Когато погледнеш сценария на филма, веднага питаш себе си – къде точно ще поставим Стан Лий? Мисля, че успяхме да намерим правилната сцена за това“. Появата на Стан Лий в „Капитан Марвел“ ще бъде първата му досега под формата на live-action технология във филмите на Marvel. Очаква се легендарният създател на супергерои да има и други подобни участия в бъдещи продукции на Marvel.

За кратък момент Стан Лий даде гласа си и за анимационния Spider-Man: Into the Spider-Verse, който излезе през декември. Това бе наистина докосващо, имайки предвид, че именно Спайдър-мен е персонажът, с който Стан Лий се гордееше най-силно приживе.