Soundtrack.bg

Сър Елтън Джон и звездата от Rocketman Тарън Еджъртън заедно на сцена (ВИДЕО)

Легендарният сър Елтън Джон направи дует с човека, който ще го изиграе на голям екран.

Само преди броени дни Рами Малек спечели „Оскар“ за най-добра мъжка роля за изпълнението си в „Бохемска рапсодия“, където той влезе в кожата на легендарния Фреди Меркюри. Сега нещо подобно ще опита да стори и британският актьор Тарън Еджъртън, който ще изграе великия сър Елтън Джон в биографичната лента Rocketman.

Наскоро ви показахме трейлър на филма, в който самият Тарън Еджъртън лично изпълнява песните на сър Елтън Джон, без да има помощ за това. Сега британският актьор получи уникалната възможност да пее със самия сър Елтън, рамо до рамо с него на сцената.

Това се случи по време на парти, посветено на „Оскарите“. Събитието бе в подкрепа на фондацията на сър Елтън за борба със СПИН. Легендарният музикант застана зад своето пиано, а Тарън Еджъртън се включи вокално. Двамата изпълниха една от големите класики на Елтън Джон – „Tiny Dancer“. Самото парти се оказа повече от успешно, събирайки повече от 6 милиона долара за фондацията на сър Елтън Джон.

Режисьор на Rocketman е Декстър Флечър, а освен Тарън Еджъртън, участие в биографичния филм взимат още Джейми Бел, Ричард Мадън, Брайс Далас Хауърд, Чарли Роу и други.

Лентата ще обхване различни етапи от живота и кариерата на сър Елтън Джон. Ще проследим неговото време като истински талант в Кралската музикална академия, както и успешното му партньорство с текстописеца Бърни Таупин. Ще бъдат засегнати и теми като битката на музиканта с депресията, зависимостите и сексуалната му ориентация. Първоначално избран за ролята на сър Елтън бе Том Харди, докато режисьор трябваше да бъде Майкъл Грейси. Впоследствие обаче плановете се промениха, а на преден план излязоха Декстър Флечър и Тарън Еджъртън.

Rocketman ще дебютира на кино екраните в края на месец май. Филмът е кръстен на един от най-големите хитове на Елтън Джон – парчето „Rocket Man“ от 1972 година.