Soundtrack.bg

Андреа Бочели & Ед Шийрън – една мечтана комбинация

Андреа Бочели и Ед Шийрън представиха официалното видео към своя дует „Amo Soltanto Te“.

Италианският тенор Андреа Бочели и поп звездата Ед Шийрън представиха официално видео към вълнуващото си съвместно парче „Amo Soltanto Te“. Песента е красива история за любовта, която пресъздават актьори-деца, влизащи в ролята на младите Андреа и Ед.

Музиката към „Amo Soltanto Te“ е написана от Ед Шийрън и неговия брат Матю. Италианската част от текста е дело на друг популярен поп изпълнител – Тициано Феро. Парчето е част от новия албум на Андреа Бочели, носещ името „Si“. Албумът е изключително успешен и вече оглави чартовете. Албумът вече е със златен статус за регистрирани продажби.

Красивите снимки към клипа са направени в прелестната „Вила Арведи“ във Верона, Италия. На снимките виждаме малките Андреа и Ед, които изпълняват музикален поздрав по време на сватбата на свои близки.

Парчето има и своя английска версия, носеща името „This Is the Only Time“, текстът към която е на Ед Шийрън.

За Андреа Бочели и британския изпълнител това е втора колаборация след песента им „Perfect Symphony“ от 2017 година. Видеото към нея е гледано вече повече от 180 милиона пъти.

Италианският тенор достига две исторически места в класациите с новия си албум ‘Si’: той е първият класически артист за последните 20 години, изкачил се до #1 в официалния чарт за албуми на Великобритания; едновременно с това, за първи път в кариерата си той оглавява най-престижната класация за албуми Billboard 200.

Междувременно това е първият албум на Андреа Бочели с изцяло нов музикален материал от 14 години насам. Освен Ед Шийрън, гости в новия албум на легендарния италианец са още имена като Дуа Липа, Джош Гробан и сопраното Аида Гарифулина. Един от най-интересните акценти в „Si“ е дуетът между баща и син – Андреа и Матео Бочели, които си партнират в песента „Fall On Me“.

В годината на своя 60-и рожден ден, Андреа Бочели продължава да обикаля света с концерти в САЩ, Южна Африка, Италия, Скандинавия и Великобритания.