Soundtrack.bg

Кори Тейлър за Imagine Dragons: Те са новите Nickelback

Легендарният Кори Тейлър призна, че няма особено високо мнение за Imagine Dragons.

Imagine Dragons са една от най-актуалните мейнстрийм рок банди в последните години. Групата от Лас Вегас е носител на множество призове, сред които Grammy, American Music Awards и Billboard Music Awards. Момчетата от Града на греха могат да се похвалят с 12 милиона продадени албума в цял свят и 35 милиона продадени сингли. Някои от техните парчета имат повече от 1 милиард гледания в YouTube, а цифрите им в стрийминг платформите са също впечатляващи. С други думи, успехите просто преследват Imagine Dragons по петите.

Фронтменът на Stone Sour и Slipknot Кори Тейлър обаче има по-различно мнение по въпроса. Легендарният музикант не е особено голям фен на музиката на Imagine Dragons. Нещо повече, той дори обяви групата за наследник на най-мразената група в историята на рока – Nickelback.

Тейлър проведе радио разговор с един от членовете на Sex Pistols Стийв Джоунс, като двамата се шегуваха по различни теми. Една от шегите бе дали Кори Тейлър би се навил да изпълнява кавъри на парчета на Nickelback – група, която той открито ненавижда. Тук Кори се разсмя, добавяйки: „Nickelback вече предават палката на Imagine Dragons“.

„Те са просто ужасни“, продължи Тейлър. Вокалистът на Stone Sour призна, че не е никак доволен от факта, че Imagine Dragons са негови съседи в Лас Вегас. „Вече не мога да си покажа лицето в града. Мисля, че хората почнаха да оценяват Nickelback, насочвайки гнева си към Imagine Dragons. Те са нещо като хипстър версията на Nickelback“.

Кори Тейлър не е единственият легендарен рок музикант, който не може да понася музиката на Imagine Dragons. Подобно мнение споделя китаристът на Slayer и Exodus Гари Холт, който нарече Imagine Dragons „най-скапаната група на Земята“.

В последно време Кори Тейлър работи усилено по новия албум на Slipknot, а съдейки по някои снимки, нещата в тази посока са наистина сериозни.