Soundtrack.bg

Netflix дръпна шалтера на Jessica Jones и The Punisher

Стрийминг платформата Netflix сложи край на два любими на феновете сериала.

Сериалите на Marvel Jessica Jones и The Punisher няма да продължат съществуването си, поне не в каталога на най-голямата стрийминг платформа Netflix. Днес американската компания обяви, че е взето решение двата любими на феновете сериали да не се сдобият с нови сезони.

Така The Punisher няма да се завърне за трети сезон, докато предстоящият трети сезон на Jessica Jones ще бъде последен за шоуто. „Благодарни сме на Marvel за тези пет години на ползотворно сътрудничество. Благодарим и на страстните фенове, които следяха тези два сериала от самото начало“, заявиха от Netflix в официално изявление.

Все пак не всичко е загубено за феновете на Jessica Jones и The Punisher. Броени часове след като Netflix обяви решението си, вече упорито се говори, че двата сериала ще продължат съществуването си в каталозите на други стрийминг платформи. Един от вариантите е Hulu, а другият е Disney+ – стрийминг платформата, която Walt Disney предстои да пусне в действие.

The Punisher няма да се завърне за трети сезон, поне не в каталога на Netflix.

Разбира се, по-логично изглежда двата сериала да бъдат продължени в каталога на Disney+. Walt Disney е собственик на Marvel, тъй че Disney+ изглежда като съвсем естествена следваща дестинация на Jessica Jones и The Punisher. Двата сериала имат отличен рейтинг и се харесват на феновете, което увеличава шанса тяхното съществуване да бъде продължено и извън пределите на Netflix. Според The Verge обаче, дори и двата сериала да бъдат продължени, то това няма да бъде със същите актьори или истории.

Досегашните сезони на двата сериала остават в Netflix, като вие също бихте могли да ги гледате, ако все още не сте. Те няма да бъдат премахнати от платформата, тъй като Netflix е техен съсобственик. Същото важи и за други прекратени сериали като Iron Fist, Daredevil, The Defenders и Luke Cage.