Soundtrack.bg

Звезда от „Черната пантера“ ще участва в нов филм на Спайк Лий

Нашумелият актьор Чадуик Боузман ще се снима в нов филм на легендарния Спайк Лий.

Откакто влезе в ролята на Т’Чала в касовия филм на Marvel „Черната пантера“, кариерата на холивудския актьор Чадуик Боузман достигна съвсем нови висоти. В момента лентата е номинирана за „Оскар“ в категорията най-добър филм, а благодарение на участието си в нея, Чадуик Боузман се превърна в разпознаваемо лице за всеки фен на киното.

Сега пред талантливия актьор предстои ново предизвикателство, а именно – участие в нов филм на легендарния режисьор Спайк Лий.

Чадуик Боузман ще участва във филма на Спайк Лий Da 5 Bloods, разказващ историята на ветерани от войната във Виетнам, които се завръщат в джунглата, за да открият своята изгубена невинност. Очаква се филмът да попадне в каталога на стрийминг платформата Netflix, а освен Боузман, за участие в него се подготвят Делрой Линдо и Жан Рено. Освен режисьор, Спайк Лий ще бъде и един от двамата сценаристи на филма, заедно с Кевин Уилмот.

Легендарният Спайк Лий ще заснеме своя първи филм за Netflix

Според източници, близки до проекта, начало на снимките ще бъде дадено още през следващия месец. В момента Спайк Лий все още е в процес на кампания за своя филм BlacKkKlansman, който също е номиниран за „Оскар“. Da 5 Bloods ще бъде първият досега проект на Лий, предазначен за стрийминг платформата Netflix. А привличането на толкова именит режисьор говори единствено, че Netflix е готов да инвестира много средства и усилия в своите оригинални продукции. Пример за това е и филмът „Рома“, който е считан за основен фаворит на тазгодишните „Оскар“-и.

BlacKkKlansman на Спайк Лий е един от големите играчи на „Оскар“-ите тази година, получавайки общо 6 номинации за статуетка. Самият Лий е номиниран в категорията най-добър режисьор, докато лентата ще се бори за най-добър филм на годината. Това е и най-успешният филм на Лий в боксофиса от 2006 година насам, когато той пожъна подобен успех с Inside Man.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY