Soundtrack.bg

„Дюн“ прибавя и Джейсън Момоа към актьорския си състав

Звездата от „Аквамен“ Джейсън Момоа е поредната перла в актьорския състав на мащабния „Дюн“.

Мистър „Аквамен“ Джейсън Момоа е поредното голямо име, което се присъединява към „Дюн“ – филмовият проект на режисьора Денис Вилньов, който отново ще адаптира на голям екран литературната класика на писателя Франк Хърбърт.

След като помогна за изстрелването на „Аквамен“ в стратосферата и преминаването на границата от 1 милиард долара в боксофиса, сега Момоа ще напусне океана, за да поеме към безмилостната пустиня на планетата Аракис. Deadline съобщава, че в „Дюн“ Джейсън Момоа ще поеме ролята на Дънкан Айдахо.

Това е нова голяма новина, свързана с филма. Още вчера ви съобщихме, че към филма се присъединява и актьорът от „Отмъстителите“ и „Дедпул“ Джош Бролин. В актьорския каст присъстват още имена като Тимъти Шаламе, Хавиер Бардем, Шарлот Рамплинг, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Дейв Баутиста и Стелан Скарсгард.

Действието в „Дюн“ се развива на планетата Аракис, където благородническата фамилия Атрейдис получава правото да властва. Аракис е единственият източник на безценен ресурс, който предизвиква интереса и на други силни фамилии. След извършено предателство, фамилията Атрейдис е свалена от престола. Историята се концентрира върху младия Пол Атрейдис, който е твърдо решен да отмъсти за предателството и да потърси възмездие. Книгата на Пол Хърбърт изследва теми като политиката, религията и връзката между човека и природата.

Откакто се снима като Хал Дрого в касовия сериал на HBO „Игра на тронове“, кариерата на Джейсън Момоа тръгна стремглаво нагоре. Той се снима в сериала Frontier, като предстои да участва и в проекта на Apple TV See. Там той ще поеме ролята на Баба Вос – воин, който трябва да поведе хората си към оцеляване в свят, в който хората са загубили умението си да виждат. Момоа също така се снима също в The Bad Batch, а в Road to Paloma той бе още сценарист, продуцент и режисьор.