Soundtrack.bg

Сериалът по „Властелинът на пръстените“ ще бъде сниман в Шотландия

Amazon избра локация за снимките на масивния сериал по „Властелинът на пръстените“.

Сериалът по „Властелинът на пръстените“, който Amazon предстои да снима, ще бъде най-скъпият в историята на телевизията. Компанията на най-богатия човек в света Джеф Безос ще инвестира стотици милиони долари, за да пресъздаде нещо епично, достойно за великолепния фентъзи свят на Дж. Р.Р. Толкин.

Дълго време в публичното пространство присъстваше въпросът къде ще се снима новият сериал? Според информация на шотландския вестник The Daily Record, позоваващ се на „сигурен източник“, продукцията ще бъде заснета в Шотландия. Съобщава се, че през миналото лято представители на Amazon, облечени като туристи, са били забелязани да инспектират локации около градове като Дънски Касъл, Портпатрик, Каландър ин Пертшир и Балок Касъл Кънтри Парк в близост до Лох Ломънд.

На този етап липсва официално потвърждение от страна на Amazon, които спазват политика на пълна конфиденциалност, що се отнася до най-мащабния им проект до този момент. Шотландия обаче изглежда като напълно логичен избор за снимки, имайки предвид страхотните гледки и локации, които тази страна предлага. Не е никак случайно, че британската страна е търсена все по-често за снимки от подобен тип.

Amazon ще задоволи жаждата ни за сериал по „Властелинът на пръстените“.

Според същия шотландски вестник, сцени от касовия филм на Marvel „Отмъстителите: Война без край“ са били заснети именно в Шотландия. И по-конкретно – в столицата Единбург. Продукцията на Netflix Outlaw King също е била снимана на шотландска почва.

Според данните на Филмовия офис в Глазгоу, снимките на филмови продукции са подпомогнали местната икономика с 15.1 милиона английски лири през 2017 година. За същия период в столицата Единбург са били „наляти“ още 16.1 милиона.

Колкото до сериала по „Властелинът на пръстените“, все още от Amazon не споделят почти никакви детайли относно проекта. На този етап се спекулира, че историята ще се върти най-вече около по-млада версия на Арагорн. За да се сдобие със свой собствен „Игра на тронове“, американската компания ще инвестира най-голямата сума за телевизионна продукция до този момент.