Soundtrack.bg

„Историята на прислужницата“ сезон 3: какво знаем до момента?


Какво знаем до този момент за третия сезон на „Историята на прислужницата“?

Драмата на Hulu „Историята на прислужницата“ е един от любимите ни сериали в последно време. Базиран върху едноименния роман на Маргарет Атууд, сериалът разказва историята на Гилеад – това, в което се е превърнал САЩ, след вътрешен преврат и смяна властта. А именно – една свръхтоталитарна система, в която жените са без права, а много от тях са превърнати в нищо повече от безименни единици за разплод. Или казано иначе – прислужници.

ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕРИ!

Сезон 2 на шоуто завърши по шеметен начин, след като Джун успя да предаде малката Никол на Емили, пращайки я на сигурно място в съседна Канада. Самата тя реши да остане в Гилеад, за да се погрижи за своята друга дъщеря – Хана, която все още е на територията на тоталитарната страна. Самото бягство стана факт, след като разбрахме, че между „мартите“ в Гилеад всъщност съществува силна вътрешна мрежа, за която дори не подозирахме.

Ето и някои важни неща, които на този етап знаем за предстоящия трети сезон на „Историята на прислужницата“.

1) Премиерата е на 5 юни

Третият сезон на шоуто ще дебютира в ефир на 5 юни – два месеца след обичайната дата за премиера на предишните два сезона. Новината бе потвърдена от Hulu с постове в социалните мрежи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

June 5. #WakeUp

Публикация, споделена от The Handmaid’s Tale (@handmaidsonhulu) на

От Hulu загатнаха, че третият сезон на сериала отново ще бъде базиран върху борбите на Джун в зловещия и кръвожаден Гилеад. А младата жена определено има за какво да се бори, имайки предвид, че нейната първородна дъщеря все още е в лапите на режима.

2) Ще видим „гилеадската“ версия на Вашингтон

По време на СуперБоул Hulu пуснаха кратък тийзър на трети сезон, в който успяхме да видим гилеадската версия на столицата Вашингтон. Гледката определено бе зловеща, имайки предвид, че на мястото на монумента на Джордж Вашингтон се извисяваше огромен кръст.

В интервю за The Hollywood Reporter, босът на шоуто Брус Милър коментира, че Джун е „готова да се бори“, за да изведе Хана от Гилеад. И да нанесе колкото е възможно повече вреди на режима, докато го прави. „Тя е готова да се изправи, да предприеме рискове и да използва всички умения, които е научила през последните три години.“

4) Ще има нови актьори в шоуто

В трети сезон на „Прислужницата“ ще видим и някои нови лица. Това са актьорите Кристофър Мелони и Елизабет Рийзър. Те ще влязат в ролята на Командир Уинслоу и съпругата му, които ще имат важни роли в предстоящия нов сезон.

5) Ще видим повече за бягството на Емили и Никол

Както споменахме, сезон 2 приключи със сцена, която ни показа как Емили и малката Никол потеглиха на север към Канада. Брус Милър потвърди, че тяхното бягство към безопасност ще бъде проследено в новия сезон. Той обаче отказа да потвърди, дали те ще успеят да се спасят или не. Пред CNN Милър добави, че Серина може би съжалява за решението си да помогне на Джун в бягството.

6) Леля Лидия е жива!

Един от най-интригуващите персонажи в сериала определено е този на Леля Лидия, изигран перфектно от актрисата Ан Доуд. Милър потвърди, че тя е оцеляла след атаката с нож на Емили и ще се завърне в трети сезон. Въпросното нападение обаче я е „трансформирало“, каквото и да означава това. Ние пък се надяваме, че ще успеем да научим повече за нейното минало, за което не знаем почти нищо на този етап.

7) Командир Лорънс ще се завърне

Командир Лорънс, определян като „архитектът на икономиката на Гилеад“, и определено важна фигура за режима, бе човекът, който изненадващо подпомогна бягството на Емили и Никол. За него Брус Милър коментира, че можем да очакваме практически всичко, защото Командир Лорънс е напълно непредвидим. Както вече се убедихме сами.

8) Шоуто може да продължи 10 сезона

През месец януари Милър довери пред The Hollywood Reporter, че на този етап се планират цели 10 сезона на „Историята на прислужницата“. А в края ще видим това, което всички искаме, а именно – падането на Гилеад. За него се говори в самия край на книгата на Маргарет Атууд, макар и 200 години по-късно.