Soundtrack.bg

Британският рапър Cadet загина в катастрофа

Тъжни новини за британската хип-хоп сцена.

Британската рап сцена бе разтърсена от новината, че 28-годишният Блейн Камерън Джонсън, изявяващ се под псевдонима Cadet, е загинал в катастрофа. Трагедията се е случила, докато той е пътувал за свой концерт в Страфордшир.

Британските медии съобщават, че Джонсън се е возил като пътник в такси, което е претърпяло катастрофа в ранните часове на събота.

Новините бяха съобщени от семейството на Cadet в Instagram. В тяхното изявление се казва:

„Ние – семейството на Блейн Камерън Джонсън, също познат като Cadet, бихме искали да споделим с вас тъжните новини, че в ранните часове на 9 февруари 2019 той загина като пътник в такси, пътувайки за свое изпълнение.“

„Точно в момента ние оценяваме вашето търпение и ще споделим с вас всяка информация, която получим“.

Мениджърът на Cadet също даде изявление пред Radio 1 Newsbeat, потвърждавайки за смъртта на 28-годишния изпълнител. Cadet е трябвало да пее пред публика в университета „Кийл“.

В свое изявление полицията в Страфордшир посочва: „Спешната помощ се отзова, но за съжаление, пътникът в автомобила Toyota – 28-годишен мъж от Лондон, е починал.“

„Шофьорите на двата автомобила, 36-годишен мъж от Стоук и 22-годишен мъж от Крю, са откарани в Кралската университетска болница на Стоук със сериозни наранявания. Трима други пасажери в Toyota-та са получили медицинска помощ в болницата „Лейтън“ в Крю“.

През лятото Cadet трябваше да бъде част от лайнъпа на популярния Wireless Festival. От фестивала потвърдиха, че ще запазят специален слот за него, за да могат феновете да почетат паметта му подобаващо.

Междувременно в социалните мрежи заваляха съобщения на фенове, останали покрусени от трагедията. Съобщение написа и суперзвездата Stormzy.

Cadet бе считан за една от изгряващите звезди на британската сцена и изпълнител с голямо бъдеще. Неговият скорошен сингъл „Advice“, в колаборация с изпълнителя Deno, дебютира под №27 в британския чарт. В момента парчето има вече 18 милиона гледания в YouTube.