Soundtrack.bg

Star Wars Jedi: Fallen Order ни потапя отново в света на „Междузвездни войни“

Тази есен се очаква да се докоснем до новата игра на EA – Star Wars Jedi: Fallen Order.

Със сигурност феновете на „Междузвездни войни“, които си падат и по гейминга, има какво да очакват през тази година. Студиото Electronic Arts официално обяви, че заглавието Star Wars Jedi: Fallen Order ще пристигне дори по-рано от очакваното.

Според изявлението на EA, работата върху играта трябва да приключи напролет, а наесен всички ние да имаме възможността да се докоснем до нея. За разлика от мултиплейър базираните Battlefront, Star Wars Jedi: Fallen Order ще се фокусира върху сингъл плейъра и добрата история. Нещо, което голяма част от геймърите искаха и очакваха с марката „Междузвездни войни“.

Заглавието е разработвано от студиото Respawn Entertainment, които работят под шапката на EA. Лидер на студиото е добре познатият в гейминг средите Стиг Асмусен. Асмусен бе режисьорът на супер успешната God of War 3, след като Кори Барлог бе напуснал студиото Santa Monica.

„Разработването на играта е предвождано от бившия режисьор на God of War, работещ с отбор от ветерани, стоящи зад някои от най-добрите екшън-адвенчър игри. Прекарах малко време с играта и наистина тя се играе впечатляващо добре“, цитиран бе изпълнителният директор на EA Андрю Уилсън. „Тази игра наистина успява да улови фантазията да се превърнеш в джедай. Скоро ще имаме много какво да споделим“, добави той.

На този етап не знаем кой знае колко за Star Wars Jedi: Fallen Order. Сред нещата, с които сме наясно, е че играта ще се играе от трето лице и ще бъде сингъл плейър базирана. Друга добра новина е, че играта ще бъде част от официалния канон на „Междузвездни войни“, като тя вече е одобрена от Lucasfilm.

Така излизането на Star Wars Jedi: Fallen Order вероятно ще стане факт съвсем скоро преди премиерата на следващия филм от легендарната поредица. Епизод IX на „Междузвездни войни“ ще дебютира на голям екран през декември, а скоро би трябвало да разберем и официалното име на лентата.