Soundtrack.bg

Хип-хоп звездата 21 Savage може да бъде депортиран от САЩ

Неочаквани проблеми застигнаха номинирания за „Грами“ рапър 21 Savage.

21 Savage е една от големите звезди от т.нар. „нова вълна“ в световния хип-хоп, но рапърът от Аталанта бе сполетян от неочаквани проблеми. Номинираният за „Грами“ изпълнител бе арестуван от имиграционната служба на Щатите. Според властите, 21 Savage е осъждан престъпник, който пребивава нелегално на територията на страната.

Истинското име на рапъра е Ша Яа Бин Ейбрахам-Джоузеф. През 2005 година той пристига в САЩ от Великобритания, но според имиграционните власти, неговата виза за пребиваване в страната е изтекла. Изпълнителят е бил задържан в Джорджия, като тепърва федералният съд ще трябва да вземе решение относно евентуалната му депортация. Арестуването на 21 Savage идва в момент, в който на него му предстояха няколко концерта.

„Ройтерс“ посочва, че през 2014 година 21 Savage е бил обвинен за притежание на наркотици. Неговият арест е бил осъществен в неделя като част от целева операция на местните власти.

Пред Variety адвокатът на рапъра коментира, че 21 Savage е същински „модел на подражание“, тъй като той активно е работил по програми за финансова грамотност в подкрепа на млади хора в неравностойно положение. Според адвоката на хип-хоп изпълнителя, той и неговият екип вече работят музикантът да бъде освободен, а „недоразуменията“ да бъдат изчистени.

Последният засега концерт на 21 Savаge се състоя в четвъртък в Аталанта. Събитието бе част от програмата, подгряваща предстоящия „Супербоул“ в града.

В края на миналата година 21 Savage издаде своя трети студиен албум, носещ името I Am > I Was. Проектът се оказа изключително успешен, дебютирайки под №1 в чарта Billboard 200. Общо девет парчета от него попаднаха в чарта Billboard Hot 100, като най-високо – под №33, се класира сингълът „A Lot“. По отношение на продажби, I Am > I Was се оказа най-успешният албум на 21 Savage до този момент. През 2017 година той издаде дебютния си Issa Album, а през същата година той обедини сили и с Offset и Metro Bloomin за колаборативния албум Without Warning.