Soundtrack.bg

Pearl Jam правят нов албум, повлиян от смъртта на Крис Корнел

Pearl Jam са едни от големите звезди на Сиатълската сцена. Сцена, към която принадлежи и Крис Корнел. Макар и конкуренти музиканти изпитват огромно уважение един към друг. Затова няма и как самоубийството на Крис да не нанесе тежък удар върху членовете на бандата. Оказва се обаче, че то ги е повлияло толкова много, че да ги накара да напишат нов албум, посветен на Корнел, съобщава NMA.

Корнел, който беше на фронтмен на Soundgarden, Audioslave и Temple Of The Dog, умира през май 2017 г., самоубивайки се в хотелската си стая. В интервю за списание Rolling Stone басиста на Peal Jam Джеф Амент каза, че новият албум върви бавно, но ще се случи. Басистът твърди, че е чудесно, че групата записва отново заедно, но всички членове са много повлияни от смъртта на Крис и това със сигурност ще се отрази на предстоящия албум.

През 2018 година бандата успя да изкара ново парче и обеща, че готви нов албум. Оттогава обаче нямаше никаква информация и потвърждение.

От групата не се заемат да излизат със срокове за новия албум, като, по техни думи – той със сигурност ще бъде факт, а работата му е някъде посредата. Pearl Jam не са изкарвали нов албум от 2013-та година насам, когато излезе Lightning Bolt. Последният им албум беше приет много добре и от феновете, и от критиците.

Гръндж легендите се сформират като банда през 1990 година в Сиатъл. Именно през този период се ражда легендарната „Сиатълска сцена“, която завладява света за много кратко време. Най-известните представители на движението са самите Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden и Alice in Chains.

Pearl Jam е продала близо 32 милиона албума в Съединените щати до 2012 г., а до 2018 г. са продали повече от 85 милиона албума в целия свят. Pearl Jam изпреварва много от съвременните си алтернативни рок групи от началото на 90-те години и се смята за една от най-влиятелните групи на десетилетието.

Антон Далчев

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.