Soundtrack.bg

Сам Елиът за първата си номинация за „Оскар“: Беше ши*ано време

Сам Елиът е разбираемо щастлив от първата си номинация от страна на Академията.

Академията обяви номинациите за „Оскар“ за 2019 година. Някои от тях далеч не са изненадващи, като тук можем да посочим имената на очаквани фаворити като Рами Малек, Крисчън Бейл, Оливия Коулман, Лейди Гага и други. Особено щастие от своята номинация обаче изрази Сам Елиът, който е номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си в „Роди се звезда“ на дебютиращия режисьор Брадли Купър. Самият Купър е сред номинираните за най-добра главна мъжа роля в собствения си филм.

В „Роди се звезда“ Сам Елиът играе ролята на устатия Боби Мейн – един от хората, влияещи най-силно на Джаксън (Брадли Купър). Елиът не скри, че се чувства благодарен за признанието, което получава от Академията, но и добави, че отдавна е очаквал подобна чест.

„Нещото, което първо ми идва на ума, е „беше ши*ано време за това“, пошегува се той пред Deadline.

„Ако оставим това настрана, всичко опира до работата, до креативния процес. Страхотно е да получиш подобно признание. Всичко опира до това“, добави той.

Той продължи: „Чувствам се късметлия. Най-вече, че все още съм в играта и имам възможността да работя с хора като Брадли и Стефани (Лейди Гага). Просто е изключително. Вече 50 години съм в играта, а изведнъж да имам нещо общо с подобен филм, това е просто чудесен подарък за мен“.

Сам Елиът е вече 74-годишен, което прави признанието от страна на Академията още по-ценно в този късен етап от неговия живот. За същата си роля в „Роди се звезда“ той получи и няколко други номинации, сред които от критиците и гилдията на актьорите. Познаваме го още от участието му във филми като „Бяхме войници“, „Хълк“, „Призрачен ездач“ и много други.

Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ ще се състои на 24 февруари, а в България ще бъде предавана в ефира на Кино Нова.