Soundtrack.bg

The Killers срещу Доналд Тръмп

Рок бандата The Killers представи парче с послание срещу президента Доналд Тръмп.

Откакто Доналд Тръмп бе избран за президент на САЩ, често можем да видим случаи, в които фигури от поп културата да се противопоставят на стопанина на Белия дом. Такъв е случаят и с популярната рок банда The Killers, които пуснаха нов сингъл, видимо съдържащ послание срещу президента на Щатите.

Американската група не бе изкарвала нова песен от 2017 година, когато The Killers издадоха албума Wonderful Wonderful. Сега обаче бандата от Вегас се завърна гръмко на сцената с песента „Land of the Free“, която BBC определи като „мелодична атака срещу Доналд Тръмп“.

В парчето фронтменът на бандата Брендън Флауърс взима отношение по някои важни политически въпроси от дневния ред на САЩ, сред които миграцията, просволутата стена на границата с Мексико, законите за контрол над огнестрелните оръжия и движението на чернокожите Black Lives Matter.

Задължително е да споменем, че режисьор на видеото е легендарният Спайк Лий, който отново е свършил страхотна работа. В клипа можем да видим тежки кадри с мигранти на границата, които подсилват допълнително посланието на парчета. Пред Reuters Спайк Лий споделя, че за работата си по видеото е бил вдъхновен от „сегашни събития и скорошни национални трагедии на територията на САЩ“.

Видеото на „Land of the Free“ е заснето в края на миналата година. Клипът е сниман на границата, поради което в него попадат някои от семействата мигранти, опитващи се да влязат на територията на САЩ.

Фронтменът на The Killers Брендън Флауърс признава, че идеята за проекта се е родила още след стрелбата в началното училище „Санди Хуук“. „Това ми повлия като баща и започна да се трупа в мен“, сподели музикантът.

Флауърс добави, че на няколко пъти е започвал работа по парчето и се е отказвал, защото „не се е смятал за правилния човек за тази работа“.