Soundtrack.bg

Първи трейлър на “Spider-Man: Far From Home”

Безспорно доскоро Спайдърмен беше най-известния и обичан персонаж на Marvel въобще. Не случайно само от началото на този век досега сме видели 6 филма, посветени на него, а сега предстои да видим и 7-ми. До голяма степен обаче съдбата на популярността на този герои се измени, заради факта, че правата му за филмиране се държаха от Sony, а не от Marvel Studios. По този начин дълги години Спайди не се появяваше в марвелските филми на Disney и други герои го изместиха от сърцата ни – Тони Старк, Капитан Америка, Тор, Хълк и т.н. За щастие обаче това се промени, Sony и Disney сключиха споразумение и Спайдърмен се върна там, където му е мястото – при „Отмъстителите“ и в Споделената кино вселена на Marvel.

През 2017-та видяхме първия самостоятелен филм от вселената на Спайдърмен – Spider-Man: Homecoming. Макар да не блестеше с кой знае какво филмът беше повече от приятен и се зарадва на добри отзиви от критици и зрители и отличен боксофис резултат. Казано честно – ние предпочитаме по-мрачната и зряла версия на Спайдърмен, в която Питър Паркър вече не е тинейджър. Но разбираме, че основния таргет на Marvel е именно в тази възраст, затова и решението им да направят филма доста младежки, свеж и лек е напълно логично. Благодарни сме им и затова, че ни спестиха поредното ухапване от паяк и смъртта на чичо Бен.

Логично след успеха идва втората част – Spider-Man: Far From Home. Преди да започнем да говорим по същество ще ви напомним, че при последното си появяване Питър Паркър умря в ръцете на Тони Старк, заради това, че Танос успя да унищожи половината живи същества във Вселената. На всички ни е ясно, че няма как половината герои на Marvel да умрат просто така и в следващата част на „Отмъстителите“ нещата ще се обърнат и много от тях ще се съживят. Все пак обаче е малко лошо, че Sony така директно ни показват, че смъртта на Паркър всъщност е „фейк“. Въпреки че никъде не е обявено дали действието се развива преди или след събитията от „Отмъстителите“ – на всички е ясно, че най-вероятно е след това.

В новия филм Спайдърмен се отправя на ученическа екскурзия из Европа, където ще обикаля Лондон, Венеция, Прага и други впечатляващи градове. Той обмисля да си почине от ролята си на Спайдърмен, обаче това не му се отдава. Във филма ще се появи и един от най-интересните злодеи на Спайдърмен – Мистерио, който ще бъде изигран от Джейк Джиленхол. Премиерата е насрочена за 5 юли 2019 година. Вижте трейлъра:

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.