Soundtrack.bg

Eminem е продал повече албуми от всеки друг през 2018 година

Хип-хоп легендата Eminem е №1 по продажби на албуми за изминалата година.

Макар и вече на 46 години, Eminem продължава да бъде колосална фигура в световната музика. Според нови данни, рапърът от Детройт е продал повече албуми от всеки друг през изминалата 2018 година.

През август Slim Shady издаде своя десети студиен албум Kamikaze, в който той „разчисти сметките си“ с немалко от своите врагове. През октомври албумът достигна платинен статут, а през миналата седмица стана ясно, че Kamikaze е попаднал в списъка с най-силно продавани албуми за 2018 година.

Припомнете си тук повече за десетия студиен албум на Eminem Kamikaze. 

Според нови данни, Eminem е завършил 2018 година като артистът с най-добри продажби в света. От BuzzAngle Music информират, че Slim Shady е регистрирал 755 027 продажби на албуми, с което той изпреварва всички други.

Конкретно Kamikaze не успя да достигне до №1 в класацията за най-добре продаван албум на 2018 година, но както добре знаем, Eminem разполага с богат каталог, който ежегодно му гарантира добри продажби и на по-стари проекти.

В класацията ‘Top Artists By Album Sales’ Eminem е следван от k-pop групата BTS, Крис Стейпълтън и Metallica. The Beatles, Queen и Джъстин Тимбърлейк също заемат място в Топ 10 на класацията.

Междувременно стана ясно, че Eminem е автор на две от най-предпочитаните за тренировка парчета в света. Според статистика на стрийминг платформата Spotify, надъхващата песен „Till I Collapse“ на Shady продължава да бъде избор №1 на трениращите в световен мащаб. Под №2 се класира друга песен на Eminem, а именно – „Lose Yourself“ от саундтрака на „Осмата миля“, която в крайна сметка му донесе и „Оскар“.

Наскоро стана и ясно, че хип-хопът е най-стриймваната музика в Spotify за изминалата 2018 година. Определено жанрът се радва на златни времена в настоящия момент, колкото и много хора да отричат неговото модерно звучене. Изглежда обаче, че в крайна сметка и по-стари артисти като Eminem имат ползи от популярността на рап музиката в момента.