Soundtrack.bg

Вече е ясно кой ще играе Барон Харконен в „Дюн“

Шведският актьор Стелан Скарсгард влиза в ролята на култовия Барон Харконен в адаптацията на „Дюн“.

Продължават да валят новини относно предстоящата кино адаптация на „Дюн“ – един от най-знаковите романи в историята на фантастиката. Епичният труд на писателя Франк Хърбърт ще бъде адаптиран на голям екран от режисьора Денис Вилньов. Тези дни успяхме да научим, че част от актьорския състав на лентата ще бъде и звездата от „Пазители на галактиката“ Дейв Баутиста.

Днес имаме друга новина, свързана с актьорския състав на филма. Участие в него ще вземе и популярният шведски актьор Стелан Скарсгард, който, подобно на Дейв Баутиста, също има роля във филмите на Marvel. Сигурно го помните като физика Ерик Селвиг, който имаше близки срещи с Бога на гръмотевиците Тор. В „Дюн“ Стелан Скарсгард ще влезе в ролята на Барон Харконен – един от най-важните персонажи в книгата на Франк Хърбърт.

Може да се каже, че персонажите на Стелан Скарсгард и Дейв Баутиста ще бъдат до голяма степен свързани, защото бившият кечист ще играе ролята на „Звяра“ Рабан – племенникът на Барон Харконен. Любопитно е, че докато бе професионален кечист, прозвището на Баутиста на ринга бе именно „Звяра“.

През 1984 година легендарният Дейвид Линч също засне своя версия на „Дюн“, като тогава в ролята на Барон Харконен видяхме Кенет МакМилан.

Освен от филмите на Marvel, познаваме Стелан Скарсгард и от ролите му в продукции като „Карибски пирати“, „Добрият Уил Хънтинг“, „Мама Мия!“ и други.

Добра гаранция за качеството на проекта е и неговият режисьор, разбира се. Денис Вилньов е считан за един от най-талантливите автори на филми в света в настоящия момент. Той стои зад продукции като Prisoners, Sicario, Arrival и Blade Runner 2049.

Номинираният за „Оскар“ Тимъти Шаламе вече получи главната роля на Пол Атрейдис, докато Ребека Фъргюсън ще влезе в кожата на неговата майка Лейди Джесика.

Очаква се продукцията на „Дюн“ да стартира през пролетта, като се очаква снимки да бъдат направени в Будапеща и Йордания.