Soundtrack.bg

Обявиха актьорския състав на предисторията на „Игра на тронове“

Все още чакаме последния сезона на „Игра на тронове“, а информация за неговата предистория не спира да тече! Това красноречиво демонстрира решението на HBO да не оставят почти никаква пауза между двата сериала (не повече от 1-2 години) и той директно да се конкурира с потенциално огромния хит на Amazon – сериала по „Властелинът на пръстените“.

И докато съвсем скоро чакаме огромната предстояща кампания със снимки и трейлъри на 8-ми сезон – нека да подгреем с информация за предисторията.

Вече знаете, че голямата звезда в сериала ще бъде Наоми Уотс. От тук насетне обаче продуцентите са решили да заложат на много потенциални, но все още не особено известни актьори. Точно същия подход беше използван и с оригиналния „Игра на тронове“. Питър Динклидж (Тирион Ланистър), Кит Харингтън (Джон Сноу), Лина Хеди ( Церсей Ланистър), Емилия Кларк (Денерис Таргариен) и Николай Костър-Уаудау (Джайм Ланистър) в началото бяха известни на малцина. Днес обаче са едни от най-високоплатените и известни актьори.

Този подход е добър, поради няколко причини. Първо, чисто бюджетно, не толкова утвърдените звезди взимат по-малко хонорари в началото. Второ – дава се възможност на нови лица да станат популярни и трето – те нямат предишни супер известни роли, с които да бъдат идентифицирани.

Затова и не се изненадвайте, ако не сте чували за тях

Новите главни герои в предстоящия сериал ще бъдат: Наоми Акки , Денис Гоу, Джейми Кембъл БауърШийла Атим, Ивано ДжеремияДжорджи ХенлиАлекс Шарп и Тоби Регбо. Освен това беше обявено кой ще е и режисьор на първия епизод на сериала – това ще е Си Джей Кларксън. Пожелаваме им успех!

Напомняме ви, че временното име на новия сериал ще бъде The Long Night (Дългата Нощ), според самия Джордж Мартин. Той ще разкаже историята на Дългата нощ – събитие, случило се преди повече от 8000 години преди сюжета от „Песен за огън и лед“. То представлява зима, която продължила цяло поколение и първата епична война срещу Белите бродници.

От HBO вече са поръчали пилотен епизод от сценаристката Джейн Голдман – на Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class и The Woman in Black. Според вестник The Belfast Telegraph снимките на новия сериал ще започнат още тази година в студиата Paint Hall в Белфаст, Северна Ирландия.

Заглавна снимка: HBO