Soundtrack.bg

Дейв Баутиста се присъединява към „Дюн“

Звездата от „Пазители на галактиката“ Дейв Баутиста става част от мащабния проект „Дюн“ на режисьора Денис Вилньов.

След като вече работиха заедно в „Блейд Рънър 2049“, екшън звездата Дейв Баутиста и режисьорът Денис Вилньов отново ще обединят сили в общ проект. Става въпрос за новата адаптация на „Дюн“ по Франк Хърбърт – една от най-великите поредици в историята на фантастиката.

В главната роля в „Дюн“ ще видим младия и талантлив Тимъти Шамале, който ще влезе в ролята на младия Пол Атрейдес. Неговото семейство установява контрол над пустинната, но богата на ресурси планета Аракис, преди да бъде предадено. Това принуждава младия Пол да влезе в ролята на бунтовник, чиято цел е да свали от власт новия император. Историята на романа е комплексна и засяга теми като политика, религия и взаимодействието между човека и природата.

Ребека Фъргюсън ще играе майката на Пол Атрейдис – Лейди Джесика, докато вече споменатият Дейв Баутиста ще влезе в кожата на „Звяра“ Рабан или садистичният племенник на злия Барон Харконен.

Самият Денис Вилньов е сред авторите на сценария на лентата, заедно с Ерик Рот и Джон Спайтс.

Дейв Баутиста получи свободно време в програмата си, след като третата част на „Пазители на галактиката“ бе отложена във времето заради уволнението на режисьора Джеймс Гън. Той ще се завърне като Дракс в следващият филм от „Отмъстителите“, а освен това играе и в екшън-комедиите Stuber и My Spy. 

Няма никакъв спор, че „Дюн“ на Франк Хърбърт е един от върховете в историята на фантастиката. Идеята на режисьора Денис Вилньов е да заснеме няколко филма по легендарната поредица. В момента проектът е в предварителна продукция, като на този етап не се знае, кога бихме могли да видим първия филм от възродения франчайз.

През 1984 година също имахме възможността да видим кино адаптация на „Дюн“. Режисьор тогава бе култовият Дейвид Линч, а в ролите видяхме хора като Стинг, Кайл МакЛахън, Линда Хънт и други.