Soundtrack.bg

Manowar правят прощален концерт в София през 2019 година!

Знаем, че всички надраснахме Manowar. Едва ли на възраст 20+ години някой би се запалил по музиката на тези метъл легенди. Факт е обаче, че за нас, както и предполагаме за много други групи – Manowar са били една от входните вратички за по-тежката музика. Присъствали сме и на трите им досегашна концерти и 5-часовия в Каварна през 2008 година беше епичност, която няма да забравим никога. Manowar и България имат много специална връзка – каквито и да са и независимо дали ги харесвате или мразите – не можете да отречете, че тази група наистина кара българката публика да се чувства специално.

Ето защо няма как да не се развълнуваме от новината, че метъл легендите ще минат и през София на прощалното си турне, наречено The Final Battle 2019. Почти 10 години след последното си гостуване у нас (на Сонисфиър  2010-та в София, когато Manowar свиреха преди „Рамщайн“, а на следващия ден станахме свидетели на концерт на „великолепната четворка“ на траш метъла…. славни времена) Manowar ще ни разбият за един последен път. Това ще се случи на 16 юни 2019 година в зала „Армеец“ в София.

„Ние обещахме да се завърнем в България и сега ще изпълним това свое обещание! Страстта и силата на българските фенове са легендарни! Феновете на Manowar са най-ревностните фенове в България и светът го знае и ще се убеди в това още веднъж“, каза по повод концерта басиста Джо ДиМайо.

Световното им турне започва на 25 февруари в Израел като то ще съдържа сетлист с най-големите им класики в кариерата. Билетите за концерта в София ще бъдат пуснати в продажба утре – 8 януари – в мрежата на Eventim.

Ние със сигурност няма да пропуснем. Не защото продължаваме да слушаме Manowar, а защото имаме огромен сантимент и носталгия към тази банда. Няма да забравим безбройните епични моменти, които сме изпитали, благодарение на музиката им, като тийнейджъри. А изпълнението на Crown and the Ring на живо със Софийската филхармония и фойерверките над Каварна са спомен, който няма да забравим.