Soundtrack.bg

Ето как изглеждат чудовищата от „Кутия за птици“

Оригиналната продукция на Netflix „Кутия за птици“ е един от най-обсъжданите филми от началото на годината. Със Сандра Бълок в главната роля, лентата е базирана върху супер успешния роман със същото име на Джош Малерман.

Историята на книгата, а и на филма, разказва за апокалипсис, станал действителност след пристигането на Земята на мистериозни същества с друг произход. Всеки човек, който зърне въпросните същества с очите си, губи мигновено своя разсъдък и сам отнема живота си, неспособен да асимилира видяното.

Именно поради това, оцелелите хора се научават да живеят в пълна тъмнина. Извън къщите си те носят превръзки на очите си, а прозорците на домовете им са така барикадирани, че да не се вижда и детайл от света навън. Оцеляващите са наясно, че ако погледнат изпод превръзките, това може да доведе до техния трагичен край.

Един от детайлите на романа на Джош Малерман е това, че авторът нито веднъж не прави описание на въпросните ужасяващи същества. Всичко това той оставя на въображението на своите читатели. Във филма ситуацията е сходна – чудовищата не са показани нито за секунда, като за нас остава да предполагаме, как точно изглеждат те. И защо предизвикват тази реакция у хората, които са ги зърнали.

Сега обаче интернет и социалните мрежи ни дават възможност да видим как изглеждат чудовищата в „Кутия за птици“, поне според авторите на филма.

Сандра Бълок прави страхотна роля в „Кутия за птици“

Оказва се, че в самото начало е имало план съществата да бъдат показани във филма. Дори е имало изготвен модел за начина, по който те трябва да изглеждат. Впоследствие обаче идеята отпада, като се взима решение всичко да бъде оставено на нашето въображение.

Хауърд Бергер е един от хората, които е трябвало да създадат ужасните същества за „Кутия за птици“. В Instagram той сподели кадри от своята работна площадка, на които се вижда как той подготвя едно от съществата за снимки. Впоследствие той изтри поста си от социалната мрежа, но твърде късно, за да спре разпространението на изображенията.

В крайна сметка, оказва се, че създателите на филма са искали мистериозните чудовища да изглеждат ето така:

Е, изглежда ли ви това като чудовище, което е толкова ужасно, че би ви накарало да изгубите ума си и да се самоубиете? Лично на нас – не. Както и на повечето други хора, ако съдим по реакциите. Излиза, че все пак е било по-добре те да не бъдат вкарвани във филма.