Soundtrack.bg

„Аквамен“ е вече най-успешният филм на DC

Суперзвездата Джейсън Момоа тласна „Аквамен“ нагоре в световния боксофис.

Всички отдавна знаем, че DC губи войната за надмощие с Marvel, поне що се отнася до конкуренцията на двата комикс гиганта в света на киното. И то по един доста убедителен начин. Почти всяка продукция на Marvel се радва на изключителен успех, докато някои от филмите на DC претърпяха шумен и болезнен провал.

DC все пак успяха да поемат глътка въздух, благодарение на своята „подводна“ приказка „Аквамен“ с участието на екшън звездата Джейсън Момоа в главната роля. Нещо повече, „Аквамен“ вече официално е най-успешният филм на студиото в световен мащаб, задминавайки досегашния лидер „Батман срещу Супермен“.

Последните цифри показват, че „Аквамен“ е вече категоричният №1 в боксофиса от портфолиото на DC. До този момент лентата е регистрирала печалби от 887 милиона долара в световния боксофис, с което филмът задмина досегашния лидер на студиото „Батман срещу Супермен“ (873 милиона). Трети по този показател остава „Жената чудо“ с 821 милиона приходи, докато считаният за голямо разочарование „Отряд самоубийци“ успя да заработи 747 милиона долара в боксофиса, въпреки лошите ревюта на критиците.

„Аквамен“ накара феновете на DC отново да се усмихнат

Нещо повече – изданието Vanity Fair прогнозира, че „Аквамен“ със сигурност ще премине границата от 1 милиарда долара приходи в боксофиса. Когато това се случи, лентата на режисьора Джеймс Уан ще се превърне в първият филм на DC, успял да стори това.

Някои от критиците вече споделиха мнение, че „Аквамeн“ е „стъпка в правилната посока“ за DC в битката с Marvel, който на този етап остава абсолютен лидер в света на супергероите. Продуцентът на филма Питър Сафран похвали работата на режисьора Джеймс Уан, споделяйки: „Аквамен“ разполага със страхотния екшън, който всички очакват, но също така и с чудесен хумор. Филмът просто сработва на множество различни нива. Той е доказателство за страхотния поглед на Уан. Мисля, че това е изключителна стъпка за вселената на DC, която я поставя на правилния път“.