Soundtrack.bg

Първи кадри от „Игра на тронове“ и “Watchmen”!

Нямаме търпение да споделим с вас рекламния клип за предстоящите сериали по HBO, който излезе буквално преди часове – видеото беше представено по време на връчването на наградите „Златен глобус“. В него за пръв път от две години виждаме нови кадри от предстоящия 8-ми сезон на „Игра на тронове“. Но дори още по-интересно – виждаме и първи кадри от предстоящата мега продукция на HBO – сериала по “Watchmen”.

Разбира се, става въпрос за секунди и нищо особено – просто тийзване. На фона на треската, която ни е обхванала за новия сезон обаче – и това е много. На сцените виждаме Джон Сноу и Денерис, които са посрещната в „Зимен хребет“ от Санса. Кадрите на Watchmen пък са важни, защото потвърждават слуховете, че сериала ще се различава много от оригиналния комик на Алън Мур, по който има и филм.

Освен на тези два хита, които ни вълнуват най-много, във видеото се виждат и кадри на редица предстоящи продукции на HBO като True Detective, Big Little Lies, Chernobyl, Veep и други.

8 сезон на „Игра на тронове“ ще е най-краткият досега. Той ще бъде от едва 6 епизода, но за сметка на това – много по-дълги от сегашните с дължина 70-90 минути, като финалният епизод най-вероятно ще е дори по-дълъг. Това означава, че ще видим не 6 епизода, а 6 пълнометражни филма!

Информацията за предстоящия сезон е изключително оскъдна, тъй като няма нито книги, нито изтекли данни. Това се дължи на драконовите мерки, които от HBO предприеха, за да спрат изтичане на сценария или кадри от предстоящите епизоди. Надяваме се те да успеят, защото ни писна информация и направо цели епизоди да излизат в интернет пространството много преди официалната премиера.

Wacthmen е друга много очаквана от нас премиера. Като шоурънът на сериала влиза известния Деймън Линделоф, познат ни с работата си на главно действащо лице зад успешните сериали „Изгубени“ и “The Leftovers”. Интересно е, че Линделоф е решил да не работи по оригинална, а да прави своебразно продължение на комикса. Действието на бъдещият сериал по HBO ще се развива в алтернативната вселена на оригиналния Watchmen, но не по време на Студената война, а в наши дни. Текущото състояние на планетата ще е пряко повлияно от действията, случили се в оригиналния комикс и предишния филм.

Интересно е, че в новата екранизация най-вероятно няма да видим старите ни и добре познати герои, а дори да ги видим – тяхната роля няма да е главна. За сметка на това сериалът ще ни запознае с напълно нови персонажи. За съжаление все още не се знаят много подробности, като изключим това, че HBO са поръчали единствено пилотен епизод. От компанията смятат, че сериалът Watchmen е рискован, макар и интересен проект, но все пак да дадат зелена светлина. След като се види пилотния епизод ще се реши дали си струва екранизацията на Watchmen да продължи.