Soundtrack.bg

Матю Макконъхи е най-недоходоносният актьор

В Холивуд количеството винаги е било за сметка на качеството. Това показва поредната класация на Forbes за това кои са най-доходоносните актьори в момента. Класацията не показва кой актьор печели, а колко пари носи той на филмите, които участва, спрямо всеки долар от хонорара, който му се плаща. В тази класация Матю Макконъхи е на последно място за годината – той носи едва 1.1 долара печалба за всеки долар хонорар, който получава. На първо място пък, изключително изненадващо, е Джереми Ренър.

Разбира се, тази класация е изключително необективна за реалните качества на актьорите. Например кой може да сравни Макконъхи с Ренър по актьорска игра? Първият има „само“ един „Оскар“ и „Златен глобус“ отгоре. Но Матю играе в много по-качествени и сериозни филми, а неговите хонорари, като топ актьор, са изключително високи. За сметка на това Джереми е първи, защото играе в предимно комерсиални филми и най-вече в „Отмъстителите“ на Marvel.

Именно „Отмъстителите“ са причината за актьорите на първите места да са там, където са. Например първи са вече споменатите Ренър и Мар Ръфало (Хълк), които носят съответно по 82,3 и 80, 2 долара на всеки филм, в който участват, но те участват предимно във филмите за Marvel. Те обаче не са нито най-добрите, нито най-популярните, нито най-богатите актьори. Нещо повече – никой от тях дори няма собствен филм във Вселената на Marvel. Трети и четвърти са Ейми Адамс – 69,9 долара, участвала в „Първи контакт“, и Гал Гадот от „Жената чудо“ с 60 долара. После са Крис Евънс (56,1 долара), Крис Хемсуърт (36,20), Скарлет Йохансон (34,4), Робърт Дауни (24,4), Джулия Робъртс (24) и Райън Рейнолдс (22,8).

За сметка на това в обратната десетка са Матю Макконъхи, следван от Крисчън Бейл (1.5 долара) и Мат Деймън (3,7). В долната десетка са още и Чарлийз Терон (7,9), Том Круз (10,4), Том Ханкс (12,1) и Бен Афлек (12,2).