Soundtrack.bg

Кръстиха новооткрити видове бръмбари на драконите на Денерис

Американски изследовател от Небраска е кръстил три от своите осем новооткрити за науката видове бръмбари на трите дракона на Денерис от „Игра на тронове“. Те вече официално ще носят имената Визерион, Регал и Дрогон или по латински – дрогони, регали и висериони.

Трите бръмбара- Gymnetis drogoni, Gymnetis rhaegali и Gymnetis viserioni – са само някои от повече от 200 вида бръмбара, наречени от Брет К. Ратклиф, ентомолог от Университета на Небраска-Линкълн.

По негови думи става все по-трудно да се мислят имена на бръмбари. Той е избрал тези, защото е фен на сериала. Неговата идеята обаче, признава той, е да използва популярността на сериала, за да привлече внимание към бръмбарите. И се оказва прав – множество медии писаха за тях, само защото са кръстени на дракони от фентъзи сериал. Едва ли някой щеше да чуе за новите видове, ако не беше хитрия маркетингов ход на проф. Ратклиф.

„Все още откриваме живота на Земята“, казва Ратклиф. „Едно от всеки четири живи същества на Земята е бръмбар. Не сме ги открили всички. Не сме дори близо“, твърди той.

Междувременно целият свят е в очакване на 8-мият финален сезон на сериала „Игра на тронове“. Както знаем снимките приключиха, сериала е в пост-обработка, а премиерата му е насрочена за април тази година. 8 сезон ще е най-краткият досега. Той ще бъде от едва 6 епизода, но за сметка на това – много по-дълги от сегашните с дължина 70-90 минути, като финалният епизод най-вероятно ще е дори по-дълъг. Това означава, че ще видим не 6 епизода, а 6 пълнометражни филма!

Информацията за предстоящия сезон е изключително оскъдна, тъй като няма нито книги, нито изтекли данни. Това се дължи на драконовите мерки, които от HBO предприеха, за да спрат изтичане на сценария или кадри от предстоящите епизоди. Надяваме се те да успеят, защото ни писна информация и направо цели епизоди да излизат в интернет пространството много преди официалната премиера.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.