Soundtrack.bg

Брайън Мей от Queen пусна първото си ново парче от години насам

71-годишния Брайън Мей винаги е бил в сянката на Фреди Меркюри, но никой фен не отрича, че всъщност дой е ако не душата и сърцето – със сигурност мозъкът и двигателя зад Queen. Неговите качества като китарист, текстописец и сплотяващо ядро на групата са неоспорими. А всеки, който е бил на концерт на Queen, знае за невероятната енергия на този човек. Последната година беше особена добра за него. Благодарение на филма „Бохемската рапсодия“ Queen е отново на мода (не, че някога е спирала да бъде). Може би именно заради вдъхновението си през последните месеци той реши да пусне първата си песен от години насам.

Песента беше пусната точно 2 минути след полунощ на 31 декември 2018 година и е първата пусната композиция на Мей от около 20 години насам. Пускането съвпада с предполагаемото време, в което сондата на НАСА “New Horizons” е преминала край Ултима Туле. Това е най-отдалеченото изследвано досега небесно тяло, на 6,4 милиарда км. от Земята.

Както можете да се досетите – песента е с астрономическа тема и е посветена на изследванията на човечеството в Космоса. Тя беше пусната с текст: „Празнуваме 12-годишнината от пътешествието на New Horizons. Това е личната почит на Брайън към мисия на НАСА „Нови хоризонти“, която през Новогодишния ден на 2019 година ще стане най-отдалечения космически кораб в историята“.

„Това е мисия за човешкото любопитство, за нуждатга на хората да отидат далеч и да изследват какво движи вселената. Надявам се песента ми да ви хареса“, каза той по повод пускането ѝ.

Парчето започва с кадри от изстрелването на сондата и с гласа на покойния професор Стивън Хокинг.

Сред множеството хобита и интереси на Брайън Мей са космологията и физиката. Нещо повече, освен рок музикант, по образование Мей е астрофизик. През 2007 г. той дори бе удостоена с докторска степен по астрофизика от Imperial College London за работата си започнала през 1971 г. и завършена през 2007 г.