Soundtrack.bg

Skid Row с първи концерт в България

Американската хард рок група Skid Row ще свири за първи път пред родна публика.

Американската хард рок банда Skid Row ще изнесе своя първи концерт пред българска публика. Групата от Ню Джърси ще свири у нас в столичната зала „Универсиада“ на 7 юни. Skid Row пристигат в София със само един от оригиналните членове на бандата – Скоти Хил, който ще се развихри с китарата си. Сред новите членове на групата са барабанистът Роб Хамерсмит и бившият фронтмен на DragonForce Зи Пи Търт, който ще влезе в ролята на вокалист. Именно със Зи Пи Търт в ролята на вокалист предстои да излезе третият диск от трилогията на Skid Row United World Rebellion: Chapter Three, който ще бъде на пазара през новата 2019 година.

Skid Row са формирани през 1986 година в Ню Джърси. Бандата постига сериозен комерсиален успех в края на 80-те и в началото на 90-те години на миналия век. Двата им първи албума Skid Row (1989) и Slave to the Grind (1991) добиват мултиплатинен статут, а вторият дори достига до позицията на №1 в чарта Billboard 200. Третият албум на групата Subhuman Race (1995) е оценен високо от критиката, но в комерсиален план не успява да достигне успеха на двата си предшественика. До края на 1996 година Skid Row вече могат да се похвалят с повече от 60 милиона продадени албума в цял свят.

През месец февруари 2013 година Skid Row подписват договор с лейбъла Megaforce Records, обявявайки, че групата ще издаде нов музикален материал в три предстоящи EP-та, а именно – поредицата United World Rebellion. Впоследствие бе обявено, че третата част от трилогията ще бъде дългосвирещ албум. Той трябва да се появи на бял свят през новата 2019 година.

Билетите за концерта на Skid Row в София са на цена между 55 и 60 лева и могат да бъдат закупени тук. Пропуските „ранно пиле“ на цени от 45/50 лева могат да бъдат открити единствено в магазин „Яко“ на адрес ул. „Граф Игнатиев“ 43 до края на декември.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY