Soundtrack.bg

Guns N’Roses правят нов албум и чупят рекорди

Заглавието на този материал е като изкарано от 90-те и това много ни радва. В ерата на комерсиалния поп и рап да видим, че динозаври като Guns N’Roses се справят добре в музикалния боксофис е глътка надежда. След обединението си през 2016 година бандата жъне успех сред успех, правейки най-печелившото турне в историята си. Досега обаче Аксел, Слаш и компания изнасяха само и единствено концерти, изпълнявайки старите си парчета. Затова и феновете започнаха да се питат – няма ли да чуем нещо ново? Отговорът е тук и той е едно много голямо „Да“.

Информацията идва от китариста на бандата Ричърд Фортус, който запитан за нов албум в интервю каза „Определено може да се случи… даже може вече да е започнал да се случва“. По-късно китариста даде още по-категорична информация, казвайки, че „Ще се опитаме да направим още един албум и да го изкараме скоро. Аз мисля, че това може да се случи по-бързо, отколкото си мислите“.

 В друго интервю пък Слаш казва: „В момента Аксел работи по един тон нови парчета“. Според Слаш е страхотно, че бандата се е събрала и смята, че те изкарват чудесно. Затова и нямат никакво намерение да спират или да се разделят в бъдеще. „Имам предвид, Аксел вече има тон л****, които е записал и ние просто ще го направим (албум, бел.ред), след това ще го запишем заедно, ще направим турне и после пак – цикълът може да продължи безкраeн“. Това звучи като обещание за повече от 1 албум!

Новината за нов албум е очаквана и идва на фона на много успешното представяне на групата в последните 2 години. През 2016-та Аксел и Слаш (реално „хората група“) за пръв път 1996 година. Преди няколко дена стана ясно, че Guns’N’Roses са направили второто най-успешно турне в историята. Аксел Роуз, Слаш и компания са успели да генерират 562 милиона долара от концертна дейност от април 2016 година. При положение, че вече са доста застаряващи звезди решението да генерират пари като за последно е логично. Нямаме против, стига да върнат качеството на парчетата от 90-те.