Soundtrack.bg

LG прави първата домашна пивоварна за бира на капсули

Днес в почти всеки дом има машина за кафе. Все по-популярни, а и най-скъпи, са тези с капсулите. Сега обаче LG са решили, подобно на тях, да направят машина за… варене на бира. Също като кафето с домашната пивоварна на корейския технологичен гигант потребителите ще могат да си купуват различни капсули, които съдържат различни сортове и видове.

Става въпрос за най-новото изобретение на LG, наречено LG HomeBrew, което ще бъде официално представено на събитието CES 2019 в Лас Вегас. Машината действително има вид на кафемашина, а и функционира на много подобен принцип. Идеята е потребителите да усетят удоволствието от това „сам“ да си свариш бира в домашни условия, да я пиеш възможно най-прясна, но и това да стане по изключително елементарен начин.

Свари си сам

Засега HomeBrew ще може да вари почти сама цели 5 вида бира – IPA, Pale Ale, английски стаут, белгийски вит и чешки пилзнвер. Потребителите ще трябва само да зареждат машината с кафе, да поставят капсулата и да изчакат бирата да стане готова. В самите капсули има естествен малц, мая, хмел и ароматизатори, които са в различно съотношение и видове, в зависимост от типа бира, която се вари.

Единственият недостатък, който виждаме отсега, е изключително бавният процес на създаване на бира. Машината трябва да работи дълги, за да може бирата да се свари и ферментира. Защото тук не говорим за някаква гадна разтворима бира, която пуска вода през капсулата и може да се консумира веднага. HomeBrew буквално вари бирата, а после я ферментира, както става и в големите пивоварни, като това обаче отнема технологично време. Затова количеството е само около 5 литра бира на 2 седмици.

Някои видове бира, като IPA и Pale Ale обаче, ще стават по-бързо от други. Интересно е, че потребителите ще могат да следят целият процес на готвене на бира, благодарение на специално приложение за смрартфони, което е свързано с машината.  Най-големите ентусиасти ще могат и да експериментират, управлявайки машината и пипайки фини настройки, включително температурата и налягането. Тя е оборудвана и със система за самопочистване.