Soundtrack.bg

Брайън Мей от Queen не искал Рами Малек да играе Фреди Меркюри

В края на 2018 година можем спокойно да кажем, че „Бохемската рапсодия“, въпреки негативната критика, беше един от най-добрите (да не кажем „най“) филми за последните 12 месеца. Макар професионалистите да казаха, че бил плосък, повърхностен и Фреди заслужавал повече – аудиторията се влюби в него. Откакто е излязъл не се спира да се говори за него, парчетата на Queen се слушат отново повече от когато и да е било през този век и филма направи огромни приходи (вече над 600 млн. долара). И каквото и да си говорим – основна роля за това има Рами Малек, който закова образа на Фреди Меркюри и направи титанична роля, която най-вероятно ще му донесе и номинация за „Оскар“.

На фона на всички това и на вече видяното всички повдигаме вежда на заглавието на тази новина. Самият основател на Queen и основен двигател зад филма въобще не е искал Рами Малек да влезе в ролята на Фреди Меркюри, съобщава Mirror. Вместо него Брайън е искал главната роля да бъде поета от 38-годишния ирландски актьор Бен Уишоу.

Преди него пък ролята е била на Саша Барон Коен. През 2013 година обаче актьора и продуцентите приключват общия си път по проекта, заради творчески различия. Коен е искал да пресъздаде много по-циничен (и реалистичен!) образ на Фреди Меркюри. Брайън Мей обаче е бил категорично против филма за Queen да се върти около скандалите и гей наклонностите на Фреди, заради което и накрая те приключват работа.

„Имахме някои хубави моменти, когато Саша даваше идеи, но той си тръгна и каза неверни неща за случилото се“, казва в последствие Брайън Мей. През 2016 г., когато се избира главен актьор за ролята н Фреди, Мей казва в свое интервю: „Надяваме се Бен Уишоу да го направи. Той е страхотен – истински актьор“. За щастие обаче някой е налял разумност в главата на Мей и в крайна сметка в ролята влиза Рами Малек.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY