Soundtrack.bg

Иги Поп ще прави документална поредица за пънка

Пънкът не умря, но остаря. При това не красиво. Бунтарщината, анархизма и бунта срещу системата е подходяща за 20-годишни пънкари, но не и за 70-годишни дядовци. Със сигурност обаче той все още мърда. Така и смята самият кръстник на тази музика – Иги Поп. Затова и той се е заел с нетипичната за него задача да се превърне в изпълнителен продуцент. Иги е решил да увековечи пънк музиката с нова документална поредица, съобщават от телевизионния канал EPIX, където ще се излъчва сериала.

Легендарният Иги Поп ще се заеме с не леката задача да бъде основна движеща сила на документалния сериал, който ще се казва “Punk”. Той ще се състои от четири епизода и ще включва множество интервюта с други известни изпълнители от жанра. Сред тях ще бъдат Джон Линдън от Sex Pistols, Дейв Грол, Деби Хари, Марки Рамоне, Уейн Крамър от MC5 и Джело Биафра от Dead Kennedys. В проекта ще се включат и Флий от „Ред Хот Чили Пепърс“ и режисьора Пенелопа Сфирис, която е опитна в този жанр и вече е работила за пънка във филма си „Упадъкът на Западната цивилизация“, посветен на пънк рок сцена в Лос Анджелис през миналия век.

Очертава се филмът да бъде истинска мека за пънк феновете и не ни е трудно да повярваме на обещанията на продуцентите от телевизия EPIX, гледайки звездите, които са събрали във филма. От телевизията твърдят, че това ще бъде „истинската история на пънка“, като в документалното предаване ще бъдат включени множество невиждани досега кадри, снимки и предмети от историята на пънка. Разбира се, важна част ще заеме и саундтрака на документалното предаване, като тук отново ще бъдат пускани нечувани досега и не толкова популярни пънк парчета, редом с популярни песни. Според EPIX основната им цел е да направят интервюта с възможно най-голям част от пионерите и родителите на американския и британския пънк.