Soundtrack.bg

Най-голямата битка в историята на телевизията

Вече знаем кога ще видим най-зрелищната битка в последния сезон на „Игра на тронове“.

Всички знаем, че един от най-важните сегменти в „Игра на тронове“ са зрелищните и мащабни битки, които успяваме да видим на малкия екран в касовото шоу на HBO. Все още сме на тръни от „Битката на копелетата“ в сезон 6, а предходният седми сезон също ни предложи някои наистина атрактивни батални сцени.

Историята на телевизионния ефир обаче ще се промени напълно след броени месеци, защото последният осми сезон на „троновете“ обещава неповторимо зрелище. Още отпреди време бе загатното, че осмият сезон на сериала ще включва битка, каквато никога досега не е пресъздавана в телевизионна продукция. А благодарение на актьора Владимир Фюрдик, който играе зловещния Крал на нощта в шоуто, вече знаем и кога точно ще се случи това.

Владимир Фюрник бе специален гост на конвенция в Унгария, където той разкри, че епизод 3 на сезона ще предложи въпросната хипермащабна битка. Според неговите думи, подобно нещо досега не е виждано в историята на телевизията. По всяка вероятност става въпрос за битката между хората и бродниците, които, както знаем, преминаха вала в последния епизод на предходния сезон.

„В третия епизод има битка, която създателите на сериала искат да бъде най-голямата в телевизионната история. Почти целият епизод ще бъде изцяло посветен на тази битка“, заяви Фюрдик.

Битката между Джон Сноу и Нощния крал е нещо, което всички очакваме с нетърпение

Осми сезон на „Игра на тронове“ ще включва само 6 епизода, но „уловката“ е, че всеки един от епизодите ще бъде с продължителност на игрален филм.

Самата битка, за която говорим, бе заснета в продължение на два месеца и половина, което говори достатъчно за нейния мащаб. Снимките се проведоха в Северна Ирландия на същата дестинация, на която по принцип се намира Зимен хребет – домът на Старк. Изглежда, че именно там ще се проведе епичното сражение, което всички фенове на сериала чакаме със затаен дъх.

Финалният осми сезон на „Игра на тронове“ ще дебютира в ефира на HBO през месец април 2019 година.