Soundtrack.bg
Принс

Ще правят игрален филм за Принс!

Тази година беше невероятна за филмите с музикална тематика. Безспорно две от най-успешните и качествени заглавия през 2018 година бяха „Роди се звезда“ и „Бохемската рапсодия“. И двата спечелиха сърцата на зрителите, направиха много сериозни боксофис приходи и ще бъдат сигурни претенденти за предстоящия награден сезон.

Сигурният претендент за следващ музикален филм е истинската история на поп легендата Принс. Западните медии съобщават, че Universal Pictures са придобили правата за едни от най-големите хитове на Принс. Това означава, че огромното филмово студио със сигурност ще реализира мащабен мюзикъл, посветен на музикалната икона.

Всъщност вече има филм, посветен на Принс, Purple Rain от 1984 г. Той обаче е биографичен и главната роля там се изпълнява от самия Принс. Новият филм ще бъде с авторска режисура и най-вероятно ще бъде подобен на „Бохемската рапсодия“ – биографичен филм с музикална част.

Принс почина от свръх доза приспивателни едва на 57 години през 2016 г., оставяйки огромно музикално наследство. Той е продал на 100 милиона албума за кариерата си и е носител на 8 награди „Еми“ и един „Оскар“ за музиката във вече споменатия филм Purple Rain. Тази година ще излезе и документален филм, посветен на Принс по Netflix.

Хората обичат да гледа зареждащи и смислени музикални филми, а когато те са с любимите им банди и изпълнители (като Queen и Фреди тази година) – успехът е гарантиран. Ето защо ние предвиждаме, че в следващите няколко години тепърва ще гледаме филми, посветени на известни музиканти. Това ще е следващата голяма и повтаряща се вълна в Холивуд, подобно на супергеройските филми.

Само през 2019 година се очаква да излязат филма за Елтън Джон на име Rocketman с Терън Егертън в главната роля и филмова версия по един от най-известните мюзикъли в историята – „Котките“. Там ще си партнират суперзвезди като Тайлър Суифт, Идрис Елба, Иън МакКелън и Джуди Денч. Други потенциално известни музикални заглавия за следващата година са The Dirt (биографичния филм за Mötley Crüe), Guava Island с Риана и Доналд Глувър и мюзикъла Hope.