Soundtrack.bg

Netflix преустанови съществуването на Daredevil

Въпреки успеха си сред феновете на Marvel, сериалът Daredevil ще престане да съществува.

Стрийминг платформата Netflix преустановява съществуването на иначе успешния си сериал Daredevil. Шоуто от вселената на Marvel бе прекъснато в своя трети сезон, което изненада неприятно феновете му. Продукцията се приемаше добре и имаше положителни отзиви, но въпреки това Netflix взе решение да ѝ дръпне шалтера.

Решението на Netflix става факт по-малко от два месеца, откакто компанията спря други два сериала на Marvel – Luke Cage и Iron Fist. Така единствените сериали на Marvel, които остават в каталога на Netflix, са Jessica Jones и The Punisher.

„Daredevil на Marvel няма да се завърне за четвърти сезон“, потвърдиха от Netflix в изявление, допълвайки: „Изключително горди сме с последния и финален сезон на шоуто и въпреки, че това е болезнено за феновете, за нас е най-добре да затворим тази страница на високо ниво“.

Все пак не е изключено сериалът да продължи своя живот в друга платформа, имайки предвид успеха си. Възможно е това да бъде Disney+ – бъдещата стрийминг платформа на Walt Disney, които така или иначе държат правата на продукциите на Marvel.

От Netflix от своя страна допълниха, че трите снимани сезона на Daredevil ще останат в техния каталог за още „дълго години напред“. Самият персонаж на Daredevil също може да намери място в бъдещи продукции на Marvel.

Решението на Netflix все пак не е изцяло лишено от логика. Когато преди три години платформата сключи своя договор с Marvel, тогава Netflix все още не разполагаше с достатъчно оригинална продукция. Сега обаче ситуацията е различна, като стрийминг гигантът вече има достатъчно собствено съдържание, за да се лиши от външно такова. Самите актьори и екип на Daredevil силно желаеха шоуто да продължи и с четвърти сезон, но ако това се случи, то ще бъде извън пределите на Netflix. Остава да видим дали сериалът все пак ще има бъдеще на друго място.