Soundtrack.bg

Хю Джакман обяви първото си световно музикално турне!

Големият актьор и любимец на всички Хю Джакман обяви първото си музикално турне, съобщи самият той в социалните мрежи. 50-годишния символ на мъжеството е един от най-успешните съвременни актьор, но освен това е разностранна развита личност, занимаваща се с музика и множество социални каузи. Турнето му ще се казва „Мъжът. Музиката. Шоуто“ (The Man, The Music, The Show.) и ще е първото, в което той ще се изявява като певец.

Ако се чудите какво точно ще изпълнява Джакман – това ще са песни от мюзикъли, в които той е играл и пял, като например „Клетниците“ и най-вече „Най-великият шоумен“. Турнето ще бъде в Северна Америка (с 22 дати) и Европа (Германия, Франция, Великобритания и други 12 дати). Първите му изпълнения на Стария континент ще бъдат на 13, 14 и 16 май в Хамбург, Берлин и Кьолн.

Макар да е известен най-вече с ролята ви Върколака в X-Men – Джакман започва кариерата си именно като актьор в театрални и кино мюзикъли, заради невероятното си сценично присъствие и добър глас. През 2004 години печели престижната театрална награда „Тони“ заради „Момичето от Оз“, а участието му в „Клетниците“ му донесе „Златен глобус“ и номинации за „Оскар“ и „Бафта“. Освен това той е водил много церемонии като „Тони“ и „Оскар“, където винаги е правел запомнящи се музикални изпълнения.

The Man, The Music, The Show.

Последният  голям хит на Хю Джакман е „Най-великият шоумен“, който беше неговият „страстен проект“. Джакман се е опитвал да реализира филма продължение на много години и е срещнал много трудности, докато той стане реалност. The Greatest Showmen обаче оправда тези усилия, защото се оказа абсолютен феномен. Когато излезе в боксофиса лентата не се представи особено добре, а критиците не го харесаха, най-вече заради политкоректни причини. В същото време обаче филмът се оказа титаничен успех, като той запази изключително дълго високи позиции в боксофиса, спечели милиони фенове и много хора отидоха да го гледат на кино повече от веднъж.

Това е от онези много редки случаи, в които един филм се представя в следващите седмици в боксофиса много по-добре, отколкото на премиерата си. По този начин филма приключи с 434 милиона приходи при 84 милиона бюджет, което е феноменален успех. Още по-успешен обаче стана саундтрака на филма, който се задържа месеци наред по върховете на американския „Билборд“ и великобританските чартове. Албумът най-вероятно ще се превърне в най-продавания на 2018 и един от най-успешните музикални саундтраци в исторята.

Ето защо и решението на Хю Джакман е повече от логично. Реално той е изпълнителят на най-слушания албум тази година, затова и е повече от нормално да реши да реализира подобно турне, което със сигурност ще бъде страхотно шоу и грандиозен успех.